ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові помер ще один кримінальний авторитет

|

У ніч із суботи на неділю в одному з лікувальних закладів на вулиці Кульпарківській у Львові помер 49-річний Володимир Чуєв, знаний у певних колах, як кримінальний авторитет «Вова Львівський». Попри те, що його в останні хвилини життя перевели в палату інтенсивної терапії, врятувати людину не вдалося. За надійною інформацією, в лікарню Чуєв ліг, аби вилікуватися від наркотичної залежності і, на переконання його друзів, причиною його смерті стала лікарська помилка. Хоча у лікарів зовсім інша версія.

 

«Вова Львівський». Тричі суджений уродженець Ростова-на-Дону, мав певний авторитет серед криміналітету, свого часу був засуджений за зброю і вимагання й успішно пересидів із 1995 по 2005 роки у місцях позбавлення волі (у ВТК Хмельницької області), що, можливо, і врятувало його життя у «непевні 90-ті». 

Його співкамерниками у різні роки були такі цікаві типажі, як Ходзінський «Грузін», Андрійчук «Пюрек» (сидів за вбивство священика) й інші вельми неординарні персони. Володимир Чуєв із багатьма сидів, багатьох знав і його слово у кримінальному світі щось таки означало, хоча наркоузалежнення «Львівського» навряд чи було його позитивною стороною. У 2010-му львівський УБОЗ затримував його з групою зі семи чоловіків за вимагання, але згодом справу перекваліфікували на «примушення до виконання цивільно-правових стосунків». 

Фактично, з усіх підозрюваних, рік за ґратами відбув тільки Вова Львівський, і не останню роль у цьому відіграла його багата кримінальна біографія. У рамках тієї кримінальної справи, оперативники вилучили у 27-річної співмешканки Чуєва цілий  арсенал зброї: газово-травматичний пістолет, травматичний пістолет фірми «Зоракі», саморобний гладкоствольний револьвер, травматичний пістолет-кулемет «Зоракі», набої та два саморобні ножі кустарного виробництва. 

 

Відспівували кримінального авторитета в капличці на вулиці Пекарській. Попрощатись із «Львівським» прийшло близько ста чоловік, серед яких чомусь не помітили «смотрящого» по Львову «Роздола». Фінансування й організацію самого поховання взяв на себе «Доцик». Володимир Чуєв знайшов вічний спочинок на Брюховицькому цвинтарі.

 Ратуша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *