ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом смерті Георгія Кірпи за статтею „доведення до самогубства“

|

Перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Манін заявив, що в міліції поки що немає якоїсь версії смерті міністра транспорту і зв’язку Георгія Кірпи. Про це Манін заявив пізно ввечері в понеділок, повідомляє „Українська правда“. „Поки ще визначити, від чого він помер, ми не можемо“, – сказав Манін, додавши, що „іде поки огляд місця події; працюють експерти“. „Коли все оглянуть, тоді можна висувати версії“, – сказав він.

Він повідомив також, що тіло було виявлене в літньому будиночку на дачі міністра в селищі Бортничі під Києвом.

Раніше джерело в столичному главку міліції повідомило, що наразі можна говорити лише „про раптову смерть на дачі під Києвом“. Все решта, за його словами, – закрита інформація. На місці працює слідчо-оперативна група столичного главку.

За інформацією джерела в МВС, міністра знайшли з вогнепальним пораненням, біля тіла лежав пістолет. За деякими даними, відеокамери спостереження, розташовані в будинку і на території садиби, зафіксували, що Кірпа зайшов у будинок один. На місці трагедії знайшли гільзу і кулю калібру 5,45 мм від восьмизарядного пістолета ПСМ. Інші подробиці поки що не повідомляються.

Поки що офіційною версією міліції є самогубство, сказало джерело.

Тим часом „5 канал“ повідомив з посиланням на деякі джерела, що в Кірпи може бути кілька вогнепальних поранень і це не самогубство. Як зазначив кореспондент каналу з місця подій, з будинку, де знайшли тіло Кирпи, вийшов панотець. „5 канал“ звернув увагу, що за церковними канонами самогубців не відспівують.

За одними даними, тіло Кірпи знайшли близько 18.00 понеділка його родичі. За іншими, тіло знайшов охоронець, який постійно проживає в будинку. Пострілів охоронець не чув.

Як заявив журналістам колишній заступник міністра транспорту України Іван Салій, він не виключає, що смерть Кірпи пов’язана з фінансовими питаннями. Зокрема він повідомив, що були проблеми з фінансуванням і використанням коштів, спрямованих на будівництво нового моста через Дніпро.

Сьогодні зранку заступник начальника прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко повідомив, що оозслідування смерті міністра транспорту і зв’язку Георгія Кірпи доручено Генеральній прокуратурі України, передає ІА „Новини – Україна“.

Бойченко також повідомив, що за фактом смерті Кірпи створено слідчо-оперативну групу. За його словами, на місці події напередодні побував генпрокурор Святослав Піскун, інші високопоставлені працівники правоохоронних органів.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом смерті міністра транспорту України Георгія Кірпи. Кримінальну справу порушено за ст.120 Кримінального кодексу України – „доведення до самогубства“.

Георгій Кірпа народився 1946 року, закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту. Працював на різних посадах на Львівській залізниці. Очолював „Укрзалізницю“. Герой України. У квітні 2002 року указом президента був призначений міністром транспорту. Після створення Міністерства транспорту і зв’язку України в липні 2004 року Кірпа очолив це відомство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *