ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Скільки ще російський бізнес буде заробляти у Львові?»

Андрій Котенський

|

Народний депутат України 7-8 скликань, засновник благодійногофонду «Гуманітарні ініціативи» про російський бізнес, який досі активно працює у Львові:

«Вже більше року пройшло від початку повномасштабної війни, а російський бізнес продовжує заробляти в Україні та, зокрема у Львові. Україна створила нові способи конфіскації активів пособників Путіна. Однак кількість успішних прикладів, коли у російських олігархів та держструктур відібрали їхнє майно, можна перерахувати на пальцях.

Чому процеси затягуються – невідомо. Яка причина? Неорганізованість процесу чи свідомий саботаж на окремих ланках?

Щодо Львова. Через закриті реєстри наразі немає можливості дізнатись, яке саме майно у Львові та області належить росіянам. Але у вересні було відомо про понад 340 бізнесів лише у Львові, які прямо або опосередковано належать росіянам. Яка їх кількість зараз і чи працюють вони й далі дізнатись складно. Все через ті ж закриті реєстри.

Публічно повідомлялось лише, що суд арештував майно готелю «Дністер». Але ж мова йде далеко не про нього. Понад три сотні бізнесів! Серед них і готелі Reikartz, і магазини елітної парфумерії Brokard, і ще десятки, і десятки підприємств, а якщо ще згадати спонсорів війни «Ашани» та «Метро»…

І скільки ще інших бізнесів росіян продовжують працювати та заробляти у Львові? Пора їх нарешті вигнати з міста та країни!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *