ОСТАННІ НОВИНИ

Марк Міллі: «Путін може закінчити цю війну»

Андрій Котенський

|

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генерал Армії Марк Аалександер Міллі про підсумки зустрічі «Рамштайн-10», надання Україні нових систем ППО, що захищатимуть небо над Києвом і вільними містами України, розбудову української армії та подальшу ізоляцію Росії:

«Це наша 10-та Контактна група, і ці зустрічі та ці пожертвування, які надходять від неї, не відбулися б без неймовірного керівництва міністра Остіна. Його керівництво залишається вирішальним для майбутнього успіху групи. А також дякую Міністру оборони України Олексію Резнікову, моєму колезі Головнокомандувачу Збрйоних Сил України генералу Валерію Залужному, якого сьогодні не було під час розмови, але я кілька разів говорив з ним минулого тижня, і заступнику Головнокомандувача Збрйоних Сил України генерал-лейтенанту Євгену Мойсюку, який представляв генерала Валерія Залужного. Усі вони продовжують керувати українським військом у боротьбі за свободу.

Також подяка всім міністрам оборони та командувачам збройних сил із 51 учасників сьогоднішньої зустрічі, включно з НАТО та Європейським Союзом. Вони приєдналися до зустрічі та продовжили надавати критичну підтримку Україні. Кожна нація робить свій внесок, щоб Україна мала засоби для захисту від незаконного та неспровокованого російського вторгнення.

Минуло майже 13 місяців, як росія вторглася на суверенну Україну. Україна є незалежною з 1991 року і не представляє жодної загрози для Росії. Росія почала і вже більше року продовжує загарбницьку війну, грубо порушуючи міжнародне право.

Це є і залишається фронтальним нападом Росії на заснований на правилах міжнародний порядок, який існував 80 років, вісім десятиліть після закінчення Другої світової війни. Перед обличчям цього акту агресії, у загарбницькій війні ця група залишається єдиною. НАТО єдине, народ України непохитний, він стійко стоїть перед обличчям російської навали.

Росія залишається ізольованою. Їх військові запаси стрімко виснажуються. Їхні солдати – деморалізовані, ненавчені, невмотивовані призовники та засуджені, а їхнє керівництво їх підводить.

Росія, яка вже не досягла своїх стратегічних цілей, все більше покладається на інші країни, такі як Іран і Північну Корею. Вони використовують іранські безпілотники, щоб продовжувати тероризувати українське мирне населення.

Ці стосунки побудовані на жорстоких узах пригнічення свободи, підриву свободи та підтримки їхньої тиранії, але вільні люди не повернуться до кайданів тиранії. Українці залишаються непохитними зі сталлю в хребті та мужністю у жилах, і вони мають широку підтримку Сполучених Штатів і міжнародної спільноти.

Битва за Бахмут триває, але Україна бореться мужньо. Маючи потужну оборону, Україна закріпила російські сили в цьому місті, і вони зазнають дуже великих втрат з групи вагнера та російських регулярних військ.

Україна залишається сильною. Вони здатні і навчені. Українські воїни – це сила – сильні у своїх бойових частинах. Їхні танки, БМП і бронетехніка лише підсилюють лінію фронту.

Українські високоточні боєприпаси продовжують націлюватися на логістичні та комунікаційні системи Росії. За відсутності ефективних лідерів невеликих підрозділів і належного обладнання, Росія намагається вести це жорстоку війну на виснаження.

Хвиля за хвилею російські солдати кидаються в хаос війни, за відсутності будь-якої синхронізованої координації та напрямку. Росія продовжує тяжко платити життями та військовою технікою за продовження своєї обраної війни.

Зараз, як ви знаєте, тривають значні зусилля з розбудови української армії, з точки зору обладнання, боєприпасів і навчання, у різних країнах, щоб дати можливість Україні захистити себе. Збільшення українського потенціалу дозволить українському керівництву розробити та реалізувати різноманітні варіанти в майбутньому для досягнення своїх цілей і доведення цієї війни до успішного завершення.

Це акт жорстокої агресії з боку президента Путіна та російської армії з повним ігноруванням людського життя, як цивільного, так і військового. Росіяни безпідставно вбивають мирних жителів під час великих нападів на цивільну інфраструктуру та густонаселені міські райони.

Сильно недостатньо підготовлені, погано керовані, погано оснащені російські війська проводять безглузді фронтальні атаки і жертвують сотнями людей на день. Політичні цілі, яких Путін мав намір досягти 384 дні тому, очевидні для світу, і Путіну має бути очевидно, що ці цілі більше не можна досягти, продовжуючи цю війну, і Путін може закінчити цю війну, і він може закінчити її сьогодні, і йому потрібно робити так. Вільних людей нелегко завоювати, а український народ вільний і він ніколи не здасться у своїй боротьбі залишитися вільним.

Два тижні тому Сполучені Штати надали ще один пакет безпекової допомоги, який складався з боєприпасів для HIMARS, артилерії, технічного обслуговування та транспортних засобів. Наприклад, дев’ять країн пообіцяли придбати понад 150 танків Leopard.

Ця група, яка зібралася сьогодні, забезпечує протиповітряну оборону, звичайну артилерію, реактивну артилерію, бронетехніку, боєприпаси, і це буде критично важливо для здатності України продовжувати боротьбу. Обіцяно широкий набір систем ППО, які захищатимуть небо над Києвом і вільними містами України.

Артилерія і бронетехніка мають намір зміцнити українські рубежі, дати можливість своїм силам синхронізувати вогонь і рух для наступальних або оборонних операцій. Вогонь на далекі відстані поставив би під сумнів здатність Росії командувати та контролювати, захищати та підтримувати свої сили.

Українські солдати носять синьо-жовті кольори українського прапора, але кольори 50 інших націй, які сьогодні зустрілися, стоять поруч з Україною, щоб підтримати принципи заснованого на правилах міжнародного порядку, систему запобігання агресії та відстоювання цінностей свободии і суверенітету. Ця система – це те, що зберігає мир і приносить користь у всьому світі.

Як неодноразово заявляли Президент США Джозеф Байден, Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ і багато інших, включно з усіма лідерами Європи, ми залишатимемося відданими Україні настільки довго, наскільки це буде потрібно».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *