ОСТАННІ НОВИНИ

Ллойд Остін: «Україну підтримують постачанням понад 40 країн світу»

Андрій Котенський

|

Міністр оборони США Ллойд Остін про підсумки зустрічі «Рамштайн-10» та подальшу підтримку обороноздатності України та вичерпування можливостей Росії, в якої не вистачає союзників:

«Ми щойно завершили наше 10-те дуже успішне засідання Контактної групи з питань оборони України. Сьогодні наші надзвичайні союзники та партнери підтвердили нашу єдність і рішучість у підтримці боротьби України за свободу. Сьогодні до нас знову приєдналися близько 50 країн доброї волі з усього світу, і всі вони розуміють, що боротьба України за захист від російської агресії є життєво необхідною для кожного, хто цінує основні принципи суверенітету, самовизначення та свободи.

Сьогодні до нас знову приєднався мій хороший друг, Міністр оборони України Олексій Резніков. Він бере участь у кожному засіданні Контактної групи з чітким повідомленням щодо наступних кроків у протистоянні України загарбницькій кампанії Росії, а його виступи та його команда підкреслюють незмінну невідкладність нашої підтримки. Ця Контактна група наполегливо домагалася того, щоб Україна могла захистити себе від імперської агресії Путіна. Відважні українці вистояли під час наземного вторгнення Росії за допомогою своїх нових протитанкових і зенітних ракет, які надали країни Контактної групи, а Росія – Росія сподівається знищити Україну у війні на виснаження. Але Україну підтримують постачанням понад 40 країн світу.

А тим часом Росія змушена була залежати від Ірану та Північної Кореї та мусила використовувати обладнання часів Другої світової війни. Отже, у Росії вичерпуються можливості та не вистачає друзів. У Путіна вже рік є докази того, що Сполучені Штати та Контактна група підтримуватимуть право України захищатися в довгостроковій перспективі. Але Путін все ще сподівається, що він зможе виснажити Україну і перечекати нас, тому ми не можемо і не будемо опускати руки.

Україна не має часу втрачати і сьогодні я чітко почув, що наші колеги-члени Контактної групи також знають, що ми маємо швидко та повністю виконати наші обіцяні зобов’язання, а це включає доставку наших бронетанкових засобів на поле бою та забезпечення того, щоб українські військовослужбовці якомога швидше пройшли навчання, отримали запасні частини та технічне обслуговування, необхідне для використання цих нових систем.

І ми продовжуватимемо шукати нові пожертви, і сьогодні ми почули оновлення про наш прогрес і деякі важливі нові зобов’язання. Швеція оголосила, що надасть Україні 10 танків Leopard і ключові компоненти ППО. Норвегія співпрацює зі Сполученими Штатами, щоб передати Україні дві системи NASAM. Нідерланди досягають значного прогресу в укладанні нових контрактів, щоб забезпечити надходження нових засобів на поле бою. І я хочу подякувати Словенії за її останній внесок, який допомагає задовольнити декілька пріоритетних потреб України, включно з бронетехнікою.

Вже більше року такі далекоглядні пожертвування членів цієї Контактної групи мають вирішальне значення для боротьби України за суверенітет, і ми забезпечили вирішальний бойовий потенціал, який захисники України використовуватимуть для подальшої відсічі вторгненню Росії та для прояву ініціативи та створення сприятливих умов на полі бою.

Але щоб Україна могла захистити свою суверенну територію та захистити своїх громадян у довгостроковій перспективі, ми повинні продовжувати, тому ми збираємося допомогти Україні підтримувати танки, БМП та іншу бронетехніку, яка надходить на передову, і ми збираємося продовжувати термінове навчання українських військових щодо можливостей, які ми надаємо, і тактики загальновійськового маневру, яка їм потрібна для успіху. Ми збираємося продовжувати переглядати наші запаси та наш бюджет, щоб надавати поповнення Україні протягом року, і ми збираємося продовжувати нашу важливу роботу в тісній взаємодії з нашими українськими партнерами, щоб підтримувати відповідальність за допомогу у сфері безпеки, яку ми надаємо.

І нарешті, перш за все, ми збираємося залишатися єдиними. Разом ми допомагаємо Україні боротися за вільне життя, і разом ми допомагаємо показати, що правила мають значення, і разом ми допомагаємо просувати нашу спільну безпеку у відкритому світі правил і прав».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *