ОСТАННІ НОВИНИ

Оксана Муха: «Тепер знаю, як це – мати рак»

Андрій Котенський

|

Заслужена артистка України, львівська співачка Оксана Муха заявила про перемогу над онкологією:

«Готова розповісти про мій непростий рік. Мій біль. Готова, бо вважаю, що перемогла. Так гадаю, бо тепер знаю, як це – мати рак. Я пережила, мені переболіло, і тепер знаю, що перемогти – це реально, бо так має бути.

Я мушу жити, бо люблю! Майже рік боролась за життя. Це був мій рак. Мій шлях. Я стала сильнішою. Рак – це не вирок. Але це дуже жорстоко. Настільки жорстоко, що ти закриваєшся. Навіть від найближчих друзів. Закриваєшся, щоб знайти сили для боротьби. Ти шукаєш шлях. А найважче – намагаєшся прийняти ситуацію… і врешті, стати на цей шлях.

В тій невідомості, я навіть не уявляла, що зустріну таких чудових людей, через яких Господь скаже мені, як сильно любить мене. Я дуже вдячна всім, хто підтримав, і продовжує підтримувати мене на цій дорозі.

Бажаю кожному онкохворому знайти свій шлях до одужання. І бажаю не втратити віру. Бо в Бога все можливо. В часі боротьби за життя, все набуло значно глибших відтінків. Прийшло переусвідомлення цінностей. Це логічно :)

Я дуже пошкодувала за час із сином, якого було недостатньо. Що мало набулась з рідними… Злилась, що дозволяла собі працювати в режимі понад сил. Стало боляче, що час, котрий був присвячений собі, виявився зовсім мізерним.

Але мене не полишало відчуття: Ніхто і ніщо не зможуть зупинити мене співати. Бо через пісню я відкриваю людські душі. Таке моє призначення.

Думки не припускала, що можу скасувати концерти, навіть в часі терапій, бо ви мене чекаєте. Тому ми з вами бачились в грудні 2021-го у Львові, у січні-2022 – у Вінниці, Києві та Івано-Франківську, і навіть у лютому-2022 у Празі, коли мені говорили, що це неможливо… але я знала, що в Бога все можливо.

А потім почалась війна. Це забрало всі сили. Безвихідь. Дикий біль, бо ти далеко, бо ти не можеш допомогти так, як би хотів…

Я перемогла… Повертаюсь.

Трохи змінилась… Потребую відкритись знову».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *