ОСТАННІ НОВИНИ

Василь Куйбіда: «Не можна примножувати цей хаос в Україні, ми повинні перезаснувати державу»

Наталя Дуляба

|

Промова міського голови Львова (1994-2002) Василя Куйбіди під час урочистого засідання Львівської міськради VIII скликання:

«Перш за все, вітаю вас, депутатів і міського голову, із високою довірою, яку вам виявила громада. Віддаю вам шану за те, що у такий важкий для Львова і України час ви берете на себе відповідальність за їхню долю. Ви стали тим, кому громада довірила врядувати у Львові, відстоювати її, дбати про розвиток міста і утверджувати демократію.

Кожен із вас – особистість із власним досвідом, знаннями. Ви усі різні. Але є те, що вас об’єднує, і робить радою, – це патріотизм і любов до Львова. Саме ці дві цінності роблять вас сильними і здатними зробити те, що, можливо, іншим не вдалося б. У цій залі, поєднуючи унікальний досвід міського голови і ваш колективний розум, я переконаний, ви прийматимете найкращі рішення, які слугуватимуть для розвитку нашого міста.

Коли я сказав «у важкі часи», це не була метафора. Це дійсно так. Я от думав: з якою каденцією можна порівняти цю каденцію Львівської міськради? Мені видається, що хіба що з першою каденцією 1990 року.

Подивімося лише, що зараз відбувається у нашій державі: Конституція не працює, закони або не працюють, або працюють вибірково, виконують їх теж вибірково, навіть президент України не виконує закони. Інституції не працюють чи породжують хаос, який лише наростає в нашій державі. І стає зрозуміло, що держава такої якості нам не потрібна. Не цю державу ми намагалися будувати і утверджувати в 1990 році, коли голосували у Верховній Раді за суверенітет, а потім, коли проголошували незалежність на грудневому референдумі.

Ми повинні спромогтися перезаснувати державу, відкинувши ті недоліки, які були закладені ще на початку 90-х через наше незнання і невміння. Бо ми ж не закінчували ні Академій держуправління, ні жодних інших шкіл. Ми приходили сюди в зал і тут навчалися, навчалися у тих, хто знав щось про це, хто мав хоч якісь розмірковування з приводу цього.

Ми не можемо сприяти чи примножувати цей хаос у державі, бо це загрожуватиме величезними втратами для нас усіх, для всієї України. Я щиро вірю, що ви будете тими, хто будуватиме завтрашню Україну, нову Україну, в якій буде діяти нова Конституція, нові інституції, люди, які весь час навчатимуться, аби бути успішними. Бо в цьому динамічному світі, як писав Керрол, тільки біжучи швидко, можна встояти на місці».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *