ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Я буду першим мером Львова, який зробить усе, що пообіцяв»

Наталя Дуляба

|

Громадсько-політичний діяч, кандидат у мери Львова Ігор Васюник про кардинально інше бачення роботи на цій посаді, а також про стратегію розвитку міста на 10 років наперед:

«Я буду першим мером, який зробить те, що пообіцяв, який дасть серйозний поштовх до розвитку міста. Маю для цього все: три вищі освіти (дві – економічні, одна – у сфері управління), керував багатотисячними колективами, маю потужну програму розвитку Львова до 2030 року, а також сильну і фахову команду.

Моя програма – це стратегія розвитку Львова на 10 років наперед. Це чіткі цифри, економічні розрахунки і конкретні проєкти. На її напрацювання я з командою витратив 7 місяців. Цю програму ми розробляли разом із Інститутом майбутнього.

У програмі «Львів – перший. Стратегія-2030» є все для того, щоб Львів став першим містом за якістю життя в Україні. Так, Львів завжди мав першість, коли йшлося про захист національних інтересів, про захист української мови, про захист кордонів. Ми перші піднімали протестні рухи, до нас прислухалися, нас боялися. Ми завжди формували порядок денний загальноукраїнської політики. Але за цією національною ідеєю ми чомусь забули про побут, про звичне життя, де Львів чомусь не перший. Чому Львів не став тим містом, яке за 15 років не збудувало перший сучасний сміттєпереробний завод? Чому Львів не дав приклад іншим містам, зробивши якісний і комфортний громадський транспорт? Чому Львів не може показати приклад високих екологічних стандартів?

Львів насправді має дуже багато можливостей для росту і розвитку, треба лише дати поштовх. Бо місто довгий час перебуває у стагнації, напоказ створено певний фон, а місто саме натомість зупинилось у своєму розвитку. Самі львів’яни навіть не до кінця розуміють, яким чином місто має розвиватися, як воно має прогресувати.

У мери Львова я йду як незалежний кандидат. Я хочу зламати думку про те, що місто – це політика. Ні, місто – це господарка. Якщо ж ми говоримо про політику, то її треба робити в столиці. Політика – це президент, Верховна Рада, Кабінет Міністрів. У місті ж треба займатися господаркою. Це є мій принцип: мер повинен займатися господаркою, дбати про ефективне, прозоре управління містом. Для цього міському голові потрібна виконавча команда. Вона у мене є надзвичайно потужна, саме вона допоможе мені втілити в життя всі задумані проєкти.

Так, декілька політичних сил мені пропонували йти на вибори від них. Скажу чесно, що серед них є дуже багато адекватних, порядних і розумних людей. І моє завдання – об’єднати цих людей під реальну програму розвитку Львова. Зі свого боку я поламаю систему «договорняків» з підприємцями, бо зроблю відкриті і прозорі правила гри для всіх. І повірте, за досить короткий час бізнес буде працювати за цими зрозумілими і єдиними для всіх правилами. Я ставлю собі амбітну мету – працювати на розвиток свого міста, для комфорту львів’ян, щоб залишити після себе реальний результат, який відчує кожен».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *