Ігор Васюник: «Львівську залізничну лікарню хочуть закрити і продати»

Андрій Котенський

|

Громадсько-політичний діяч про зміну профілю діяльності залізничних лікарень, що загрожує масовим звільненням медиків і продажом приміщень:

«Поки ми тут дякуємо лікарям, Львівську залізничну лікарню можуть просто закрити і продати. Центр охорони здоров’я «Укрзалізниці» хоче змінити профіль діяльності лікарень, які їй підпорядковані, на виробничі підрозділи.

Для чого це робиться? Щоб продати приміщення. Це ж  не реформа – а банальний дерибан майна.

Коли я був першим заступником голови транспортного комітету у ВРУ – вже тоді залізниця піднімала питання закриття лікарень. Але тоді ми добилися, щоб зберегти в системі «Укрзалізниці» вісім ключових лікарень.

Львівська залізнична лікарня працює 81 рік, відома своїми висококваліфіковани лікарями. Під час проведення «Євро 2012» європейські експерти львівську залізничну лікарню визначили як медичний заклад, який відповідав усім необхідним стандартам для обслуговування гостей і учасників чемпіонату. І яка доля сьогодні буде лікарів цієї лікарні, куди підуть працювати 1300 медичних працівників львівської залізничної лікарні.?

Так, лікарні не є профільною діяльністю залізниці, але це вже інше питання як і кому вони мають підпорядковуватися. Але я знаю точно, що якщо продадуть приміщення лікарень, то 10 тисяч медиків, які сьогодні працюють в лікарнях «Укрзалізниці», залишаться без роботи.

Тому звертаюся до вискооплачуваної Наглядової ради та правління УЗ, до Міністерства інфраструктури, припиніть руйнувати лікарні залізниці.

А медичних працівників Львівської залізничної лікарні закликаю не мовчати і публічно відстоювати свої права, бо можуть опинитися на вулиці»

Відео: Ігор Васюник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *