ОСТАННІ НОВИНИ

Мадлєн Мун: «НАТО не диктує, яким шляхом треба рухатися Україні, але є певні стандарти та вимоги, які країні потрібно виконати»

Вероніка Рой

|

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Мадлєн Мун про вступ України в НАТО:

«Ми тут (на засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у Львові – ред.) для того, щоб послати дуже чіткий сигнал кожному громадянину України: ми всі в Альянсі з вами. І ми так само як і ви рішуче налаштовані досягти того результату, що ви станете членами Альянсу. Ми знаємо, що шлях непростий і треба робити дуже складний вибір. Але ми також знаємо, що саме цього хочуть громадяни України. Я сьогодні зранку говорила про необхідність подальшої боротьби проти корупції, деспотизму, а також проти тих, хто тягне Україну назад, а не вперед. І це сигнали для тих, хто ставить перешкоди на вашому шляху. Це не критика парламенту за його досягнення, а це попередження для тих, хто перешкоджає досягати цих результатів. І той факт, що комітет і Парламентська Асамблея НАТО зібралася саме тут, а також те, що Парламентська Асамблея знову приїде до України наступного року є чітким сигналом, що ми з вами, ми разом.

Я можу сказати, що дружнє ставлення серед наших колег до вашої країни – величезне. Тому не відчувайте ніякого розчарування.

Перед тим, як країна отримає можливість стати членом НАТО, вона повинна виконати певні умови. Ми всі знаємо про зміни, які відбуваються у цій країні. Але є ще зміни, які потрібно здійснити. У своїй розмові з президентом України Володимиром Зеленським я буду говорити про нашу солідарність з Україною в плані подолання цих перешкод, які стоять на шляху до членства в НАТО і до вступу у  Європейський Союз. А також про підтримку, яку ми готові надати Україні на цьому шляху. Але зрештою саме з українцями треба вирішувати та здійснювати усі ці зміни. НАТО не диктує, яким шляхом треба рухатися Україні, але є певні стандарти та вимоги, які країні потрібно виконати. Ми з нетерпінням очікуємо, що Україна зрештою дійсно вступить НАТО».

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *