ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополит Епіфаній: «У час, коли ми обираємо Главу держави, Москва намагається зруйнувати Україну зсередини»

Наталя Дуляба

|

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній про намагання з боку Росії розділити українців на два ворогуючі табори:

«Отримання Томосу Православною Церквою України є певною мірою катастрофою для Москви. Тому будуть спроби зруйнувати нас зсередини. Це те, що ми зараз бачимо у нашій державі. На сході країни фізичної змоги просунутись далі немає, бо ми маємо потужну українську армію, наших захисників, які є духовно сильними. Путін побачив, що фізично нас здолати неможливо. Тому у час, коли ми обираємо Главу держави, є спроби розділити нас зсередини.

Ми бачимо, що ці президентські вибори є досить складними, лунає мова ненависті. Ми як Церква вже говорили, що не потрібно вести таку виборчу кампанію і ділити наше суспільство практично навпіл. Це як два табори, які між собою ворогують і звинувачують одне одного. Ми за те, щоб передвиборча кампанія була більш чистою та у дусі любові. Для нас як для Церкви всі є парафіянами, ми не ділимо людей за політичними поглядами. У нас є парафіяни, які підтримують одного кандидата, інші – другого. І ми як Церква не маємо права вказувати. Наголошу, що всі ми маємо бути пильними, розуміти відповідальність за свій громадянський обов’язок, прийти і проголосувати по совісті, як кожен вважає за потрібне.

Але насправді зараз ми обираємо не просто Главу держави, а людину, яка наступні 5 років буде лідером української нації, яка вестиме у напрямку, сформованому після Революції Гідності, або навпаки змінить цей курс. Тож ми закликаємо всіх до любові і миру, бо вибори пройдуть, а ми й надалі всі разом маємо будувати свою незалежну Українську державу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *