ОСТАННІ НОВИНИ

Соломія Вітвіцька: «Військових 204 бригади перекидають на нове місце, не даючи навіть тимчасового житла»

Андрій Котенський

|

Відома волонтерка та тележурналістка про сумну долю 204 Севастопольської бригади тактичної авіації, яка не підкорилася окупантам у Криму, вийшла з Бельбека та досі не знайшла пристанку на материковій Україні.

«Війна йде п’ятий рік, а ставлення до військових від самого ж керівництва незмінне!

Славнозвісна патріотична частина бригади з Бельбека (що залишились вірними присязі і вийшли з Криму) весь цей час без нормальних умов «перекантовувалась» у Миколаєві. Нарешті є рішення перевести 204 севастопольську бригаду тактичної авіації до Луцька. АЛЕ! Кількасот людей і родин просто перекидають, не попереджаючи про приблизні дати, не надаючи навіть тимчасового житла (гуртожитку тощо).

Тобто, не зовсім так: холостякам поставлять намети «перезимувати», а родинам – робіть що хочете). Речі теж перевозьте самотужки…

А тут ще й гостинні лучани підняли вполовину оренди на квартири. Ну звісно ж – 300 військових родин одночасно їде, як не впустити такий шанс. Люблю українську НЕбайдужість», – написала Соломія Вітвіцька на своїй сторінці у Фейсбук.

Як відомо, у ході кримських подій 28 лютого 2014 року аеродром Бельбек був захоплений російськими військами, які перекрили особовому складу 204-тої Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна доступ до стоянок літаків, а також вивели з ладу всі чотири винищувача, що залишалися справними.

22 березня 204-та бригада і всі споруди аеродрому Бельбек остаточно були захоплені російськими спецпризначенцями. Бригада не підкорилася окупантам і вийшла із Бельбека та була передислокована до Миколаєва.

15 листопада 2017 Кабінет міністрів України за пропозицією Міністерства оборони прийняв рішення щодо передислокації військової частини А0959 з Миколаєва до Луцька. Цей процес триває й досі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *