ОСТАННІ НОВИНИ

Назарій Романчук: «Мешканці тих будинків, які сортуватимуть сміття, платитимуть менше за його вивіз або взагалі нічого»

Соломія Головіна

|

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук про те, як на Львівщині збираються мотивувати мешканців сортувати відходи:

«Із 1 серпня 2017 року ми започаткували у Львові роздільний збір сміття. Зібрали всіх перевізників, порахували, скільки потрібно доставити контейнерних майданчиків для скла, паперу. Після цього почали популяризувати через ЗМІ необхідність роздільного збору. Хочу сказати, що свідомість львів’ян, за словами самих перевізників, дуже змінилася. Якщо раніше люди все скидали в один контейнер, то тепер – окремо.

Далі плануємо запустити в області роздільний збір хоча би по ПЕТ-пляшці. Почнемо з міст обласного значення, потім – районного, а далі – по селах. Що стосується стимулювання, то, звісно, найкращий спосіб – фінансовий. Ми напрацьовуватимемо такий механізм, щоби ОСББ та інші будинки, які здійснюють роздільний збір, не платили або платили менше за вивіз сміття, якщо вони дійсно якісно сортують ТПВ. Таке практикують у Європі. І ми хочемо впроваджувати це й на Львівщині, але лише після того, коли започаткуємо систему роздільного збору в усіх містах обласного значення і районних центрах».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *