ОСТАННІ НОВИНИ

Сотня працівників «АТБ» здала донорську кров для допомоги українським захисникам

Анастасія ПИЖ

|

У той час, коли ЗСУ активно тиснуть ворога на всіх фронтах, медичні заклади країни відчувають зростаючу потребу у донорській крові. Саме вона допомагає рятувати життя важко поранених захисників, а також мирних громадян, які отримали травми через постійні ракетні обстріли. В країні була розгорнута потужна донорська кампанія. Служба крові МОЗ періодично робить запити на постачання доз крові.

Як патріотичний та соціально відповідальний бізнес компанія «АТБ» традиційно долучилася до цього процесу. Перші працівники взяли участь у добровільному здаванні крові ще влітку та не полишають цієї справи й дотепер. У материнському регіоні «АТБ» — Дніпрі, який майже щодоби зазнає підступних ударів ворога, одразу сто працівників лідера вітчизняної галузі ритейлу здали кров.

Нагадаймо, що донором крові може стати будь-який повнолітній громадянин України (тобто особа, якій виповнилося 18 років), вага якого перевищує 50 кг. За дві доби перед здаванням крові не можна вживати алкогольні напої, напередодні — смажену, копчену, молочну їжу, а за дві години — палити. Аби стати донором, треба звернутися до найближчого центру крові або зареєструватись у національному резерві донорів.

Донорська кров, це вже далеко не перший щирий внесок працівників «АТБ» у нашу спільну перемогу над окупантом. Опинившись під ворожим вогнем ще у перші дні вторгнення, компанія фактично стала форпостом продовольчої безпеки України, однією з небагатьох постачала свіжі продукти мешканцям прифронтових гарячих точок, однією з перших відновила роботу магазинів на деокупованих територіях Київщини, Сумщини, Харківщини.

Загальна сума гуманітарної допомоги від «АТБ» українським захисникам і населенню уже перевищує 200 млн гривень.

На жаль, в міцній родині «АТБ» (корпорація є найбільшим роботодавцем галузі роздрібної торгівлі) також є втрати. Станом на кінець вересня загинули 75 співробітників «АТБ», понад 150 зазнали поранень у боях та під час підступних ракетних ударів ворога по мирних містах. Загалом вступили до лав ЗСУ та стали на захист української незалежності понад три тисячі працівників підприємств корпорації «АТБ». Наразі вони невпинно наближають перемогу, як, власне, й ті, хто забезпечує надійний тил, здає донорську кров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *