ОСТАННІ НОВИНИ

Стяжка для теплої підлоги: що треба знати

Олена КАРП'ЮК

|

Сьогодні більшість людей під час ремонту віддає перевагу теплій підлозі. Такий вибір є зрозумілим: це дієво, зручно та комфортно. Однак далеко не всі знають, що ефективність теплої підлоги напряму залежить від укладеної стяжки.

Серед видів стяжки найбільш оптимальною зараз є напівсуха машинна стяжка, яка є дешевшою та якіснішою у порівнянні з ручною мокрою стяжкою, суттєво швидше висихає, адже вже на другий день після висихання можна продовжувати ремонтні роботи, є ідеально рівною і добре прогрівається. Розглянемо переваги саме напівсухої стяжки при укладанні теплої підлоги.

Товщина стяжки

Загальний рівень стяжки повинен становити від 5 до 7 см. Залежно від певних особливостей, наприклад, криво встановлені плити перекриття чи високо вмонтовані труби опалення, товщина стяжки може сягати й 8-9 см. Втім головне, що потрібно розуміти: саме від товщини стяжки залежить, як довго вона буде прогріватись.

Тому майстри рекомендують не легковажити монтажем теплої підлоги. Варто не лише перевірити систему на протікання, а звернути увагу на те, як саме прокладають труби і на якому рівні, аби потім не втратити на теплопровідності.

«Обов’язковим етапом роботи при укладанні стяжки є заміри та узгодження всіх параметрів. Одним із таких є товщина, від якої залежить правильне прогрівання всієї стяжки. Так, в ідеалі це 5-7 см, не є критичним показником навіть 8-9 см. Але все-таки потрібно розуміти, що тоді буде втрачатись максимальна теплопровідність стяжки, тому ми завжди рекомендуємо і пояснюємо, як можна опустити рівень стяжки до оптимального», – розповідає керівник компанії «Стяжка ІФ» Роман Корчак.

Трамбування

Для того, щоб напівсуха стяжка не вийшла пористою, обов’язковим процесом при її укладанні є трамбування. Саме завдяки цьому можна досягти максимальної щільності. А це означає, що в подальшому стяжка не буде просідати і гарантуватиме високу тепловіддачу. Адже як відомо, чим щільніший бетон, тим він краще буде прогріватися.

Пластифікатор

Для того, аби стяжка досягла правильної щільності, використовують пластифікатор – суміш, яка робить матеріал більш «слухняним» і покращує міцність цементу. Таким чином збільшується еластичність уже затверділого бетону, тому при нагріванні та його розширенні стяжка не тріскає. Крім того, підвищується й теплопровідність.

Ізоляція

Треба розуміти, що тепла підлога у першу чергу нагріває стяжку, а вже вона передає тепло у приміщення. Тому щоб не було швидких тепловтрат, напівсуху стяжку треба ізолювати. Ізоляцію підлоги проводять підстилкою (найчастіше пінопластом), а стін – демпферною стрічкою. Все це запобігає втраті тепла через плити перекриття, моноліт та через стіни.

6 причин, чому варто обрати компанію «Стяжка ІФ»

  1. Сучасна техніка

Компанія «Стяжка ІФ» використовує техніку німецького виробництва BMS Worker 1, Putzmeister та шліфувальні машини Kreber. Максимальна висота подачі розчину становить 200 м, тому майстри без проблем укладають стяжку навіть на високих поверхах.

  1. Якісний матеріал

У своїй роботі компанія «Стяжка ІФ» використовує білий пісок. У ньому немає глини, завдяки чому цемент добре скріплюється та в майбутньому запобігає утворенню тріщин у стяжці.

Цемент. На відміну від популярного М400, що має 35% домішків, компанія «Стяжка ІФ» використовує цемент М500, який є чистим. Відповідно, стяжка є міцнішою та надійнішою.

Важливим є фіброволокно, яке призначене для армування стяжки. Воно підвищує міцність розчину і унеможливлює його просідання.

Пластифікатор Sika. Надає стяжці еластичності, підвищує щільність, водо- та морозостійкість бетону. Незамінний при теплій підлозі, адже збільшує теплопровідність стяжки.

  1. Трамбування розчину

Особливу увагу майстри приділяють трамбуванню розчину, аби позбутися пористості і досягти максимальної щільності напівсухої стяжки. Якісне трамбування є запорукою стійкості стяжки та її тепловіддачі.

  1. Двоетапне шліфування

Компанія «Стяжка ІФ» шліфує стяжку двічі. Спершу – з додаванням води, аби цемент краще затвердів, другий етап – зашліфовування сухим диском, який робить стяжку гладкою і міцною.

«Ми шліфуємо стяжку у два етапи, щоб збільшити її міцність. Затираючи верхній шар, ми отримуємо рівне покриття, яке не пилючить і вже готове до укладання фінішного фару – плитки, паркету, наливної підлоги тощо. При цьому ґрунтувати стяжку вже не потрібно, що дозволяє зекономити», – пояснює Роман Корчак.

  1. Офіційна гарантія

Компанія «Стяжка ІФ» є чи не єдиною, хто надає офіційну гарантію на виконану роботу. Гарантія на 5 років передбачає міцну і рівну поверхню без тріщин після висихання, а також відсутність пилу. При укладанні стяжки на систему теплої підлоги майстри забезпечують якісне прогрівання стяжки.

  1. Чистота

«Наша гарантія передбачає також і те, що майстри залишать після себе чистими під’їзд і прибудинкову територію. Перед тим, як висипати пісок, ми застеляємо брезент, а після виконаної роботи самі забираємо всі залишки. Також шланг, яким іде розчин, ми обмотуємо стрейч-плівкою та закріплюємо хомутами, тому на сходовій клітці не залишаються чорні сліди», – наголошує Роман Корчак.

Компанія «Стяжка ІФ» працює не лише на Івано-Франківщині, а й у Львові та Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *