ОСТАННІ НОВИНИ

Стратегія успіху: як «АТБ» підкорює наш західний регіон

Ірина ВЕЛИЧКО

|

Минулого вікенду Україна відзначила День торгівлі – свято фахівців, від яких залежить комфорт, якість і безпека товарів. Цього дня ми зазирнули за лаштунки лідера української роздрібної торгівлі та дізналися, як працює вітчизняний ритейл та що він пропонує клієнтам. Заснована ще в середині дев’яностих на базі лише кількох звичайних гастрономів компанія «АТБ» зараз є лідером ритейлу за багатьма показниками. Йдеться про товарообіг, обсяг сплачених податків до бюджетів різних рівнів, асортимент (більш як 3,5 тис. найменувань), кількість співробітників (близько 64 тис. осіб) тощо.

Відомо, що саме торговельна мережа «АТБ» познайомила українців із форматом магазину самообслуговування, де клієнт сам обирає потрібні товари. Багато з того, що сьогодні вважають нормою для будь-якого супермаркету країни, було протестовано та впроваджено саме в «АТБ». Компанія послуговується стратегією динамічного розвитку. Вона застосовує інноваційні рішення, які дозволяють підвищувати рівень комфорту в магазинах, оптимізувати багато бізнес-процесів, а також допомагають клієнтам економити чималі кошти.

У наші дні загальна кількість добре знайомих львів’янам магазинів «АТБ» досягла 1137. Сучасні супермаркети відкрили у 293 населених пунктах України. Майже чотири мільйони постійних клієнтів у 24 областях країни щодня можуть придбати гарантовано свіжі продукти. Цьому не завадила навіть пандемія коронавірусу. З початком національного карантину компанія значно прискорила розвиток онлайн-напрямку. В Україні з’явився перший продуктовий онлайн-магазин «АТБ» повного циклу – від формування замовлення до адресної доставки продуктів. Сьогодні такий вид купівлі товарів набагато швидший і безпечніший за самостійне відвідування магазину. Також  з’явився зручний сервіс, завдяки якому можна мінімізувати час, який ми зазвичай витрачаємо на пошук товарів у торговому залі.  Йдеться про можливість попереднього замовлення «На сайті вибирай – в магазині забирай». Все необхідне можна знайти в режимі онлайн і покласти до віртуального кошика того магазину «АТБ», який для вас найзручніший. Потім  прийти, оплатити та забрати свій продуктовий набір, який вже для вас зібрали. Це потребуватиме мінімум часу.

«АТБ» є патріотичним бізнесом, адже регулярно допомагає українцям долати негаразди та складнощі. Аби підтримати незахищені верстви населення в період суворого карантину, компанія реалізувала найбільш масштабний благодійний проєкт за всі роки незалежності. Його бюджет перевищив 100 млн грн. Майже 600 тисяч українських родин безплатно отримали продуктові набори. Аналогічні пакети з основними продуктами та товарами першої необхідності «АТБ»  надала мешканцям наших західних регіонів, що постраждали від масштабної повені.

Відгукнулася корпорація і на прохання Офісу Президента, закупивши у Франції дороге сучасне діагностичне обладнання для обласних лікарень і лабораторій. Такі комплекси, придбані за 10 млн грн., вже передали лікарням Чернівців, Івано-Франківська, Києва, Дніпра, Херсона й інших міст.

Головна мета цієї торговельної мережі – забезпечувати своїх клієнтів, у тому числі й мешканців Львівщини, якісними продуктами за максимально доступними цінами. В цьому році компанія зуміла максимально пом’якшити не тільки сезонне зростання цін, але й підвищення закупівельної вартості у виробників, пов’язане із карантинними обмеженнями.

Вартість товарів  у дискаунтерах мережі, включаючи магазини нашого міста Лева, на 10–15% нижча за середньоринкову. Ціни на продукцію з ексклюзивного асортименту власних торгових марок можуть бути навіть на 40% нижчими за ціни на аналогічні товари. «АТБ» володіє чотирма власними торговими марками, охоплюючи  всі цінові категорії. Преміальний сегмент представлено ТМ «De Luxe Foods & Goods Selected», середній плюс – «Спецзамовлення “АТБ”», середній – ТМ «Своя лінія». Найбільш економний – ТМ «Розумний вибір». Кожна з цих марок займає лідерські позиції в своєму сегменті, вирізняється високою технологічністю виробництва, а також відповідає європейським вимогам щодо якості продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *