ОСТАННІ НОВИНИ

Як патріотичний бізнес допомагає мешканцям західних областей пережити стихійне лихо

Анастасія ПИЖ

|

Компанія «АТБ» оперативно долучилася до підтримки мешканців західних областей, які цього літа зазнали потужного удару руйнівної повені. За офіційними даними, нинішнє лихо за своїм масштабом значно перевищує аналогічне підтоплення 2008 року: зруйновано мости, дороги, газопроводи та лінії електропередач, затоплено чи понівечено  вщент сотні житлових будинків. Попередня сума збитків – майже сім мільярдів гривень. Тисячі українських родин водночас втратили дах над головою та засоби для існування.

Будучи соціально орієнтованим і патріотичним бізнесом, компанія «АТБ» максимально оперативно підключилася до надання допомоги постраждалим областям. Близько тисячі мешканців регіону в містах і селах уже отримують від «АТБ» безплатні продовольчі набори.

Жителі нашого славетного міста Лева вже вивчили широкий асортимент гарантовано якісних продуктів і товарів першої необхідності – на полицях кожного магазину цієї мережі представлено більш як 3,5 тис. найменувань. Компанія зробила благодійність важливою частиною власної стратегії динамічного розвитку. Для надання системної підтримки тим категоріям громадян, які її потребують, створили Благодійний фонд «АТБ».

Для допомоги мешканцям постраждалої від великої води Івано-Франківської області вже передали 950 продуктових наборів. Кожен із таких пакетів зібрали з урахуванням основних потреб людини. Туди увійшли різні крупи, макаронні вироби, консерви, питна вода. Благодійний проєкт проводять разом із представниками районних адміністрацій постраждалих територій. Місцева влада, в тому числі й на нашій Галичині, має  списки людей, які особливо потребують підтримки.

За інформацією «АТБ», допомогу отримають жителі більш як 80 населених пунктів області в Тлумацькому, Галицькому, Тисменицькому й  інших постраждалих від стихії районах області, а також в Івано-Франківську. Формування продуктових наборів для передачі постраждалим мешканцям Прикарпаття забезпечили співробітники магазинів і логістичних центрів мережі «АТБ», розташованих на території західних областей.

Варто зазначити, що корпорація «АТБ» має чималий досвід реалізації великих гуманітарних проєктів. Раніше була реалізована масштабна соціальна ініціатива з надання продуктових наборів під час суворого карантину, що був оголошений наказом уряду від 12 березня 2020 року: мешканцям 191 населеного пункту в 24 областях України передали продуктові набори з необхідними побутовими товарами на суму 100 мільйонів гривень. Таку допомогу  отримали майже 580 тисяч осіб. Це означає, що фактично понад пів мільйона українських родин  мали змогу добре харчуватися  в умовах вимушеної ізоляції.

Саме ця благодійна акція корпорації «АТБ» стала найбільш масштабним проєктом за всі роки незалежності нашої держави. Вона наочно показала, як саме повинна проявлятися корпоративна соціальна відповідальність бізнесу, у тому числі й того, що працює на території нашої Львівщини.

Аби допомогти українській медицині боротися із  коронавірусом нового типу, корпорація «АТБ» відгукнулася на прохання Офісу Президента і купила у Франції 12 сучасних лабораторних комплексів  за 10 мільйонів гривень. Це обладнання здатне в режимі реального часу одночасно проводити сотні тестів, виявляючи COVID-19 і багато інших небезпечних інфекції. Діагностичні комплекси передали клінікам і лабораторним центрам Києва, Чернівців, Івано-Франківська, Дніпра, Херсона й інших постраждалих від коронавірусної інфекції міст.

Щодня 1126 супермаркетів «АТБ» у 290 населених пунктах 24 областей країни, включаючи й нашу Львівську, відвідують майже 4 млн клієнтів. У кожному з регіонів своєї присутності такі магазини стали не просто постачальниками якісних продуктів широким верствам населення, але й важливими інфраструктурними об’єктами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *