ОСТАННІ НОВИНИ

Знайшов протермінований товар – отримай його трикратну вартість

Анастасія Пиж

|

Літня спека несе нам одразу кілька серйозних загроз. Окрім теплового удару та традиційних для цієї пори року сонячних опіків не меншу небезпеку можуть представляти й продукти харчування. Більшість із них за умови підвищення температури швидко псується.

Якщо купувати продукти у супермаркетах «АТБ», то причин для хвилювання з цього приводу не буде. Вже у 259 містах 22 областей України, у тому числі й на Львівщині, працюють 1018 дискаунтерів «АТБ».

Гарантувати безпеку будь-якого товару з великого асортименту цих магазинів дозволяє європейська багаторівнева система перевірки якості продукції, яку впровадив лідер вітчизняної галузі роздрібної торгівлі. Цікаво, що до аудиту якості «АТБ» долучив навіть постійних клієнтів.  В усіх супермаркетах мережі, у тому числі й у нашому місті Лева, діє програма «Гарантія свіжості». За її умовами клієнт, який випадково придбав у магазині товар, термін придатності якого збіг, може отримати кошти. Покупцю повернуть гроші у трикратному розмірі. Так

«Щодня в магазинах нашої мережі по всій країні роблять покупки понад 3 мільйони українців. Вони довіряють нам, що багаторазово збільшує ступінь нашої відповідальності. Своїм чесним ім’ям, яке ми заслужили за понад два десятиліття роботи, ми гарантуємо безпеку та якість товарів на полицях наших магазинів», – розповідає заступниця генерального директора ТОВ «АТБ-Маркет» Наталія Шаповалова.

Компанія дозволяє покупцям бути своєрідними ревізорами.

Щоправда, гроші за прострочений товар мало хто отримує, оскільки побачити його полицях дискаунтера «АТБ» дуже складно.  Компанія послуговується сучасною  системою  аудиту якості. Перш за все зазначимо, що маркети цієї мережі з 2017 року проходять сертифікацію на відповідність суворим вимогам загальновизнаного міжнародного стандарту ISO 22000:2005. Він ґрунтується на принципах НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) – експерти уважно стежать за безпекою харчових продуктів на усіх етапах. Контролюють якість отриманої сировини, дотримання рецептури та технологій під час виробництва, наявність належних умов зберігання, транспортування… Станом на початок літа поточного року сертифікацію пройшли вже 350 магазинів торговельної мережі «АТБ». До речі, наявність такого документа вважається своєрідним знаком якості у розвинених країнах Європейського Союзу.

Асортимент даних магазинів сьогодні відповідає найвищим сучасним критеріям якості та безпеки. Щоб забезпечити це  у всіх куточках країни компанія створила відділ контролю якості, систематично проводить перевірки.

З поличок магазинів щомісяця відбирають понад тисячу одиниць товарів та відправляють на дослідження до лабораторій. Фахівці ретельно перевіряють основні фізико-хімічні та мікробіологічні показники зразків, також визначають дотримання сучасних стандартів.

Раз на місяць  у мережі «АТБ» тестують товари так званої першої групи – швидкопсувні продукти та дитяче харчування.  Не менш ретельну перевірку  всіх інших продуктів (друга група) проводять  щокварталу. Третю товарну групу (промислові товари) аналізують раз на півріччя. Також кожного року компанія влаштовує аудит якості у постачальників і виробників. Можливість проведення таких системних перевірок включено окремим пунктом до договорів «АТБ». Отже, окрім більш як п’ятдесятитисячної армії співробітників «АТБ» за якістю та безпекою продуктів ретельно стежать і усі партнери, у тому числі й ми з вами – звичайні покупці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *