ОСТАННІ НОВИНИ

Де у Львові можна придбати найбезпечніші продукти

Анастасія ПИЖ

|

Найбільша торговельна мережа України «АТБ» гарантує найвищу якість і безпеку товарів на полицях власних магазинів, у тому числі й у Львові, завдяки багаторівневій європейській стратегії аудиту. Мережа маркетів «АТБ», яка вже десять років демонструє найвищі темпи розвитку в галузі торгівлі, головним критерієм для будь-якого харчового продукту обрала його безпеку.

Дотримання загальноприйнятих у розвинених країнах стандартів стало можливим за умови чіткої системи аудиту якості продуктів і товарів щоденного попиту, а їхній асортимент у супермаркетах мережі «АТБ-маркет» на сьогодні  становить понад 3500 найменувань.

Кожного місяця з полиць магазинів, у тому числі й нашого міста Лева, відбирають понад тисячу найменувань продукції та відправляють на дослідження у лабораторних умовах. Експерти вивчають фізико-хімічні та мікробіологічні показники відібраних зразків, проводять перевірку дотримання сучасних стандартів безпеки. Періодичність перевірок залежить від групи товарів.

«Перша група – швидкопсувні продукти та дитяче харчування. Їх ми перевіряємо щомісяця. Друга група (усі інші продукти) – проходять контроль один раз на квартал. Перевірка промислових товарів відбувається  один раз на півроку», – пояснює керівниця відділу контролю якості продукції ТОВ «АТБ-маркет» Рита Печериця.

У разі отримання скарги від клієнта, негайно призначають позапланову перевірку.

Про найвищий рівень відповідальності компанії «АТБ» перед покупцями свідчить  те, що на сьогодні  постійними клієнтами магазинів мережі «АТБ» є понад 3,5 мільйона громадян. Звісно,  це підвищує рівень відповідальності компанії.

Заради цілковитої безпеки та найвищої якості товарів, зокрема й у Львові, «АТБ-маркет» практикує сучасну багаторівневу систему аудиту якості. Одним з її напрямків є перевірка дотримання стандартів якості  постачальниками та виробниками. Проводять такий аудит не рідше ніж один раз на рік. Тому твердження, що «АТБ» співпрацює виключно з перевіреними виробниками, у даному випадку є буквальним. Починають такий аудит з ретельного вивчення усіх необхідних для певного виробництва документів. Далі підключається відділ контролю якості продукції «АТБ-маркет» – продукти перевіряють експерти у лабораторних умовах, навіть дегустують їх.  У контрактах мережі «АТБ» з виробниками неодмінним пунктом є умова регулярного контролю якості продукції.

«АТБ-маркет» завжди погоджується й на детальні зовнішні перевірки. З 2017 року супермаркети мережі отримують сертифікати відповідності стандарту ISO 22000:2005. Він ґрунтується на контролі безпеки продуктів – від сировини й виробництва продукції до її  придбання покупцем. Сьогодні у будь-якій із розвинених країн світу сертифікат ISO 22000 вважається найвищим підтвердженням безпеки продукту.

Зважаючи на більш ніж сувору систему аудиту якості продуктів і товарів, не дивно, що мільйони українців довірять саме «АТБ». Сьогодні магазини мережі працюють у 256 містах 22 областей нашої країни. Товарообіг компанії у 2018 році становив 103,9 млрд грн., майже на чверть перевищивши показники попереднього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *