ОСТАННІ НОВИНИ

«Дерево життя» на Львівщині

Марина ТЕРНЯК

|

В «АТБ» розповіли про результати акції

Упродовж майже усього листопада в магазинах «АТБ», які розташовані у Київській та Львівській обл., проходила акція «Дерево життя». Благодійний захід мав на меті збір коштів для подальшого придбання обладнання для медичних дитячих закладів. За підсумками проекту громада разом із внеском безпосередньо самої мережі «АТБ» змогла зібрати понад 900 тис. грн.

Слід зауважити, що суть акції була доволі простою. У магазинах мережі впродовж дії проекту були встановлені так звані «Дерева життя». Співробітники торговельних точок пояснювали відвідувачам, що ці «рослини» кожен охочий може прикрасити листячком. Його продавали на касі маркету за відносно символічну плату. Потім людина мала можливість приклеїти придбане на касі магазину «листячко життя» на дерево – просто так, або попередньо написавши своє ім’я чи побажання. Причому кількість придбаних «листочків життя» ніхто не обмежував. Тож зазначену суму зібрали фактично самі мешканці двох регіонів.

«Ми  глибоко вражені співчутливістю наших співвітчизників. Люди охоче брали участь в акції. Наш благодійний фонд акумулював ці кошти, до яких потім власний внесок зробила і корпорація «АТБ». Сподіваюся, що вже найближчим часом необхідне обладнання буде закуплено й інстальовано», – повідомляє Анна Лічман, директор Благодійного фонду «АТБ».

Довіряючи свої благодійні внески мережі «АТБ», кожен покупець не сумнівався у порядності компанії. Адже така акція проходить не вперше. Спочатку як експеримент «Дерево життя» було «висаджено» на Дніпропетровщині. За півтора місяця минулої зими там вдалося зібрати понад мільйон гривень. Згодом їх було витрачено на наркозну станцію Leon XS та ультразвуковий діагностичний сканер Samsung для Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні.

«Завдяки нашим покупцям, співробітникам магазинів «АТБ», керівництву компанії й усім небайдужим людям ми зібрали чимало коштів. Як організація із принципово прозорою діяльністю ми чітко звітували громаді щодо надходжень та витрат. Придбане обладнання вже працює. Ми кажемо «спасибі» всім, хто підтримав акцію», – заявила тоді пані Лічман.

Навесні акцію було проведено в усіх магазинах «АТБ» на Харківщині. Там на зібрані кошти в обсязі понад 420 тис. грн було закуплено 21 одиницю фізіотерапевтичного обладнання для обласної дитячої клінічної лікарні № 1. Улітку «Дерево життя» прогнозовано «виросло» на Півдні України. Упродовж серпня придбати «листячко життя» мали можливість покупці «АТБ» на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині. Цей етап дозволив зібрати 637 тис. грн. Уже цими передноворічними днями обладнання, на купівлю якого фонд спрямував зібрані кошти, передадуть до обласних дитячих медичних закладів цих регіонів.

«Компанія сподівається  за допомогою зазначеної благодійної акції не тільки допомогти дітям, які мають потребу в цьому, а й сприяти прояву подібних ініціатив серед населення України. Іншими словами, ми підтримуємо громадську ініціативу надання допомоги і турботи тим, хто цього потребує, надихаючи на подібні дії всіх наших покупців», – наголошує Анна Лічман.

Як повідомлялося раніше, «АТБ» працює у 22 регіонах, де представлена 979 магазинами. Благодійна діяльність компанії має системний характер та є одним із ключових напрямів соціальної відповідальності перед громадою. Лише за 2017 рік компанія виділила понад 20 млн грн на програми підтримки української армії, допомоги сім’ям воїнів АТО, біженцям, дітям «сірої» зони тощо. Ще близько 17 млн грн мережа «АТБ» спрямувала на програми адресної допомоги пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім’ям, людям, які потребують термінового лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *