ОСТАННІ НОВИНИ

Куди можна полетіти зі Львова зимового сезону

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

Міжнародний аеропорт «Львів» перейшов на зимовий розклад виконання рейсів, згідно з яким маршрутна мережа польотів зі Львова буде розширена до 32 міст, передає кореспондент Львівського порталу.

Попри сезонне скорочення напрямків до літніх курортів Європи, кількість міст, до яких можна дістатися зі Львова, зросла до 32-х. Збільшення географії польотів відбулося завдяки розширенню мережі лоукост перевізника Wizz Air та прихід на ринок найбільшого бюджетного перевізника Європи – авіакомпанії Ryanair.

Розпочнемо із нових авіанапрямків для Львова, а їх аж сім:

Дюссельдорф – місто на заході Німеччини, у Рейнсько-Рурському регіоні. Це одне із найсучасніших і економічно розвинених міст Німеччини.

Цікаво, що старе місто було майже повністю знищене у часи ІІ світової війни та бережно відновлене за старими документами. Однією із головних окрас міста є набережна на березі ріки Рейн.

Польоти до дюссельдорфського аеропорту «Веце» здійснює авіакомпанія Ryanair за ціною від 330 грн в одну сторону. Варто все ж зауважити, що цей аеропорт знаходиться за 90 км від самого Дюссельдорфа і до нього можна дістатися автобусом. Водночас, від аеропорту рукою подати до королівства Нідерландів, до міст якого курсують шатл-баси.

Меммінген – невеличке містечко в окрузі Швабія, що знаходиться в федеральній землі Баварія (Німеччина).

Мемінген – побратим українського Чернігова і попри добре збережену стару частину міста – нічим особливим не вирізняється. Щоправда, звідси «рукою подати» до Ліхтенштейну та Швейцарії. Окрім того, місцевий аеропорт може бути хорошим трансфером для подорожуючих до екзотичного Марокко та міст південної Європи.

Польоти зі Львова до Меммінгена здійснює авіакомпанія Ryanair. У грудні вартість квитків стартує від 449грн.

Краків – мальовниче місто в Польщі на березі Вісли. Це одне з найстаріших міст Польщі, з багатою культурною і архітектурною спадщиною. Старе Місто – скарбниця шедеврів мистецтва та цінних пам’яток архітектури. Тут розташовано понад 1200 пам’яток, які представляють усі стилі архітектури, від середньовіччя до новітніх часів.

Краківська площа Ринок належить до найбільших у Європі, залишається незмінною з 1257-го року. Історичний центр Кракова з 1978 року належить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Польоти зі Львова до Кракова доступні тричі на тиждень, за ціною від 434 грн від авіакомпанії Ryanair.

Братислава – столиця Словацької республіки, місто в центральній Європі. Мальовниче місто примітне також тим, що є єдиною столицею світу, яка безпосередньо має кордони з двома іншими державами – Австрією й Угорщиною.

У самій Братиславі багато палаців, церков, музеїв та пам’ятних місць, тож туристам є на що подивитися.

Польоти зі Львова до Братислави відбуваються тричі на тиждень авіакомпанією Wizz Air. Квитки стартують від 609 грн.

Копенгаген – столиця та найбільше місто Данії, розташоване на острові Зеландія і острові Амагер. Місто розкинулося на берегах протоки Ересунн, яка розділяє Данію і Швецію. У західному районі Копенгагена Вестербро знаходиться одна з найдовших торгових вулиць у світі – її довжина дорівнює 1 морській милі (1852,3 м – ред), а ще у місті багато палаців, а любителям гострих відчуттів варто навідатися у парк розваг «Тіволі».

Цікаво, що потягом через аеропорт можна дістатися шведського міста Мальме, куди веде найдовший у Європі Ересуннський міст.

Прямі рейси зі Львова стартують наприкінці зимового розкладу і здійснюватимуться двічі на тиждень авіакомпанією Wizz Air за ціною від 1219 грн. Варто додати, що відносно швидко дістатися Копенгагена можна вже й зараз. Вартість квитків із пересадкою у Києві стартує від 1420 грн.

Вільнюс – столиця Литви і найбільше місто країни, розташоване на річці Няріс.

Найдавнішаї частина литовської столиці – Старе місто. Його вигляд захоплює різноманітністю архітектурних стилів і епох. Туристам радять обов’язково відвідати Замкову гору, Ратушну і Кафедральну площі та Ворота Світанку – єдині з дев’яти оборонних воріт Вільнюса, що збереглися донині. Творчим людям і любителям альтернативного мистецтва варто навідатися до Заріччя – району, із трьох боків оточеного річкою Вільняле.

Міста-побратими Львів та Вільнюс знову поєднані прямими авірейсами, але замість МАУ на ринок вийшла Wizz Air. Польоти здійснюються двічі на тиждень за ціною від 684 грн.

Франкфурт – фінансове серце німечини із найбільшими хмарочосами у Європі.

Попри сучасну інфраструктуру і забудову, франкфуртці ідеально відновили свої найбільші історичні пам’ятки, яких після ІІ світової війни вбереглося дуже мало. У туристичний маршрут радять включити: Ремерберг – центр старого міста, Собор святого Варфоломія, відбудовану церкву Паульскірхе та Стару оперу, музей Штедель. Побачити усю велич міста можна під час екскурсії по ріці Майн, а любителям прикупитися не можна оминути Цайль – центральну пішохідну вулицю із масою торгових центрів і брендових магазинів,

Польоти до Франкфурта зі Львова здійснюються двічі на тиждень авіакомпанією Wizz Air за ціною від 909 грн.

Окрім того, продовжуються польоти до добре відомих львів’янам напрямків, абсолютна більшість з яких стала ще доступнішою, адже навіть класичні авіакомпанії знизили ціни на польоти:

Відень – столиця Австрії. Австрійська перлина розташована в підніжжі Альп і доступна львів’янам 4 рази на тиждень Austrian Airlines. Гордістю міста можна вважати Віденську оперу – одну із найвідоміших у світі.

Польоти до Відня виконуються авіакомпанією Austrian Airlines. Вартість квитків стартує від 1600 гривень в одну сторону.

Стамбул – найбільше місто не лише Туреччини, а й Європи. У ньому проживає близько 25 мільйонів людей. До міста на березі протоки Босфор зі Львова літають відразу дві турецькі авіакомпанії – Turkish Airlines та Pegasus Airlines.

Польоти до аеропортів Стамбула виконуються по 2-3 рази на день. Вартість квитка стартує від 2134 грн.

Мюнхен – місто на річці Ізар на півдні Німеччини, що розташоване у федеральній землі Баварія. У міста багато візитівок, проте не можна не згадати про найбільший в Європі парк «Англійський сад».

Сполучає Львів із Мюнхеном авіакомпанія Lufthansa, що виконує польоти шість разів на тиждень. Вартість квитків стартує від 2199 грн в одну сторону.

Варшава – столиця Польщі, яку більшість львів’ян розглядає, як транзитний аеропорт. Однак повірте, у місті є на що подивитися – на історичне Старе Місто Варшави, королівський замок та безліч різних музеїв.

У зимовому сезоні Варшава стала лідером за кількістю рейсів зі Львова. Здійснює щоденне сполучення Львова із Варшавою LOT Polish Airlines, які виконуватимуть фактично по два-три рейси щоденно.

Окрім того, тричі на тиждень до Варшавського аеропорта «Модлін» виконує рейси авіакомпанія Ryanair. Квитки у грудні можна придбати від 440 грн в один бік.

Познань – місто в центральній частині західної Польщі, на річці Варта. Це одне з найстаріших польських міст. Культурне життя міста багате й розмаїте. Надзвичайною гордістю міста є його музеї та музейні об’єкти, які варто побачити на власні очі.

 

Польоти до Познані виконуються двічі на тиждень компанією LOT Polish Airlines. Вартість квитків в одну сторону стартує від 804 гривень.

Бидгощ – місто в історичному регіоні Куявія на півночі Польщі. Місто розміщене на річці Брді. У місті діє один із найбільших парків у Польщі. Заслуговують на увагу туристів Старе місто із його костелами та музеями. Чарівності місту додає набережна.

Польоти до Бидгоща виконуються двічі на тиждень авікомпанією LOT Polish Airlines. Вартість квитків в одну сторону стартує від 808 гривень.

Ольштин – столиця Вармінсько-Мазурського воєводства Польщі. Місто розташоване у південній частині Вармії над річкою Лина. Цікаво, що у межах міста знаходиться також 15 озер, які займають 8,25 % території.

За словами керівника львівського летовища Тетяни Романовської, польоти до Ольштина мали виконуватися двічі на тиждень авікомпанією LOT Polish Airlines, але продаж на зиму був призупинений. Вартість квитків в одну сторону стартувала від 810 гривень.

Мінськ – столиця Білорусі. Розташований на річці Свіслоч і належить до числа найстарших міст Європи. Мінськ має багато історико-культурної, духовної та інтелектуальної спадщини.

У Львова налагоджено щоденне сполучення із Мінськом. Польоти виконує компанія Belavia за ціною від 1674 грн в одну сторону.

Лондон – столиця Англії і Великої Британії, розташована на річці Темза. Перелічувати визначні місця Лондона можна довго, але неодмінно варто побачити: Тауер, історичне поселення в Гринвічі, Королівський ботанічний сад й район Вестмінстера, який включає в себе Вестмінстерський палац, Вестмінстерське абатство й церкву св. Маргарити. Сучасною туристичною Меккою є Лондонське око (London Eye), колесо огляду, що стало новим символом міста.

Польоти до Лондона здійснюються щоденно завдяки рейсам авіакомпаній Wizz Air та Ryanair. Дістатися Лондона у грудні львів’яни можуть за ціною від 375 грн.

Катовіце. Багато хто вважає це суто трансферним містом, але це не так. Одне з найдивовижніших місць – велетенський парк площею 72 га, що розташований за 10-15 хвилин їзди від центру міста.

Із Катовіце туристам рукою подати до сумнозвісного концтабору Аушвіц-Біркенау. Польоти до Катовіце здійснюються 3 рази на тиждень авіакомпанією Wizz Air, за ціною від 448 грн.

Гданськ – місто на півночі Польщі, лежить на березі Гданської затоки Балтійського моря, у гирлі річки Вісла, столиця Поморського воєводства. Місто є великим портом із низкою музеїв.

Польоти до Гданська виконуються двічі на тиждень авіакомпанією Wizz Air. Вартість квитків на сьогодні стартує від 794 грн в одну сторону.

Берлін – столиця Німеччини. Найбільше місто країни, друге за населенням місто ЄС після Лондона. Важливий політичний, інформаційний, культурний та науковий центр Європи. Одне з найвідвідуваніших міст континенту. Численні університети, дослідницькі лабораторії, театри й музеї заслужили міжнародне визнання. Дістатися Берліну з львівського аеропорту можна двічі на тиждень.

Польоти виконуються авіакомпанією Wizz Air чотири рази на тиждень за ціною від 744 грн.

Вроцлав – побратим Львова, одне із найстаріших міст Польщі. Вроцлав розташований у Центральній Європі, в Нижній Сілезії, на північ від Судетів. Тут протікають п’ять річок – Одра та 4 її притоки. У місті налічується 117 мостів і 12 островів.

Польоти до мальовничого Вроцлаву здійснюються 4 рази на тиждень компанією Wizz Air, за ціною від 603 грн.

Дортмунд – місто на заході Німеччини. Будучи в цьому місті, неодмінно відвідайте Westfalenpark, Стару ратушу, промисловий музей Zollern, головну туристичну артерію Westenhellweg та гордість міста – Музей пивоваріння.

Польоти до Дортмунда здійснюються 2 рази на тиждень авіакомпанією Wizz Air, за ціною від 778 грн в один бік

Київ – столиця України. Одне з найбільших і найстаріших міст Європи, яке львів’яни активно використовують, як транзитний аеропорт. У серці України є чимало визначних місць, які можна довго перелічувати. Проте побувати в Києві варто хоча б через легендарну центральну площу міста – Майдан Незалежності.

Дістатися Києва зі Львова можна вранці та вечері. Рейси здійснюють «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), а також «Мотор січ». Аби дістатися столиці з аеропорту «Львів» доведеться викласти щонайменше 876 грн.

Тель-Авів – друге за розміром і значенням місто Ізраїлю, після Єрусалима. «Місто, що ніколи не спить» є справжньою Меккою туризму на Середземному морі. Тель-Авів міжнародний центр туризму на Середземному морі. Місто є батьківщиною сучасного івриту та головним центром сучасної івритської культури.

Польоти до Тель-Авіва виконує МАУ. Авіаперевізник здійснює по два авіарейси на тиждень за ціною від 2616 грн.

Болонья – одне з найважливіших міст Італії. У місті знаходиться найстаріший університет у світі, заснований у 1088 році. Болонья також відома своїми вежами та довгими галереями і має добре збережений історичний центр.

Сполучення зі Львовом виконуватиме МАУ. Очікується один регулярний рейс на тиждень за ціною від 1765 грн.

Рим – столиця Італії, одне з найстаріших міст світу. «Вічне місто» багате на древні архітектурні пам’ятки та неймовірні палаци та фонтани. Водночас Рим є містом паломників, адже посеред Риму є найменша у світі незалежна держава – Ватикан, що є резиденцією Понтифіка Папи Римського.

Сполучення Львова з Римом здійснюватиметься 4 рази на тиждень авіалініями МАУ та Ernest Airlines за ціною від 2041 грн. Зауважмо, що це єдиний керунок, який у порівнянні із минулим роком став дорожчим.

Мадрид – столиця Іспанії. Неймовірну красу Мадриду важко описати словами, адже її треба побачити на власні очі. Економічне та культурне життя міста зосереджені на Пасео-де-ла-Кастел’яна та на вулиці Алькала. Саме тут знаходяться найдорожчі магазини та найрозкішніші ресторани.

Іспанська перлина доступна львів’янам двічі на тиждень завдяки авіалініям МАУ. Квитки стартують від 2557 грн.

Анталія – портове місто-курорт на Середземному морі на південному узбережжі Туреччини.

Мало не щоденне сполучення Львова та Анталії фактично призупинено на зимовий період, за винятком єдиного рейсу від авіакомпанії МАУ. Утім дістатися Анталії в зимовий період можна із пересадкою. Вартість квитків стартує від 2800 грн в один бік.

Хургада – єгипетське туристичне місто розташоване на західному узбережжі Червоного моря.

У зимовій навігації сполучення виконуватимуться двома авіакомпаніями – «Роза вітрів» та Yanair. Вартість квитків починається від 5463 грн.

Шарм-еш-Шейх – туристичний центр Єгипту, що розташований на півдні Синайського півострова, на північному узбережжі Червоного моря.

Сполучення виконуватимуть одразу чотири авіаперевізника «Азур Ейр Україна», МАУ, Bravo Airways та Yanair. Більшість місць у літаку заброньовано під тури і у вільному доступі квитки реалізовують від 4912 грн.

Венеція – місто та муніципалітет на північному сході Італії. Значний туристичний центр розміщений на 117 невеликих островах у Венеціанській лагуні Адріатичного моря. Це одне із найкрасивіших і найромантичніших міст світу. Будучи тут неодмінно відвідайте центральну площу міста – Площу святого Марка та Великий канал.

Сполучення Із Венецією здійснюється двічі на тиждень авіакомпанією Ernest Airlines, а у період зимових свят курсуватиме третій додатковий рейс. На сьогодні вартість квитка зі Львова до Венеції стартує від 1504 грн.

Мілан – місто в північній Італії – головний центр міжнародного туризму. Як відомо, Мілан є однією зі столиць моди. У місті діють світові центри моди Джорджо Армані, Роберто Каваллі, Versace та інші.

Вартість квитків до Мілану від 1489 грн. Польоти здійснюватимуться п’ять раз на тиждень авіакомпанією Ernest Airlines. Окрім того у період зимових свят передбачено низку додаткових рейсів до Мілану.

Неаполь – це найбільше місто південної Італії, розташоване у підніжжі вулкану Везувій на північному узбережжі Неаполітанської затоки Тірренського моря. Неаполь був заснований греками і вважається справжньою перлиною півдня країни. Варто також згадати, що тут знаходиться найбільший археологічний музей Європи – Національний Археологічний музей.

Польоти до Неаполя виконуються авіакомпанією Ernest Airlines тричі на тиждень за ціною від 2400 грн в одну сторону. Однак попит такий високий, що на період різдвяно-новорічних свят кількість польотів зросте у двічі, а бюджетних квитків майже не залишилося.

P.S.

Львів – мальовниче місто на Західній Україні. Час від часу його називають «місто кави», «місто левів», «Місто-музей», «столиця Галичини», «маленький Париж», «маленький Відень», «культурна столиця України»… Щороку Львів вабить все більше й більше туристів, і це не дивно, адже місто увібрало в собі найбільшу кількість пам’яток архітектури в Україні, а стара частина міста внесена до світової спадщини ЮНЕСКО.

Аби побачити красу Львова львів’янам нікуди не потрібно леліти, а лише озирнутися навколо.

Варто додати, що розклад польотів є попереднім, тож можливі зміни по ходу сезону та відкриття нових напрямків. Зокрема, невдовзі зі Львова стартують прямі авіарейси до Риги (Латвія) від авіакомпанії AirBaltic.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *