ОСТАННІ НОВИНИ

Хто із нардепів Львівщини найкраще попрацював у стінах парламенту, а хто байдикував

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

За даними аналізу результативності голосувань пленарних засідань 8 сесії Верховної Ради України VIII скликання, найбільш продуктивними нардепи Львівщини є Михайло Бондар, Микола Величкович та Ігор Васюник. Натомість, найбільше пасе задніх Володимир Парасюк. Такі дані опубліковано на сайті Верховної Ради, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними аналітики ефективності голосувань з’ясувалося, що 15 із 34 представників Львівщини у Парламенті навіть не спромоглися досягти позначки 50% законотворчості.

До п’ятірки представників Львівщини, які найбільше «протирають штани та спідниці» у стінах ВРУ, увійшли:

Андрій Лопушанський – член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка».

Результативність голосувань Голови підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки досягла скромних 34.4%

Таким чином Андрій Лопушанський опинився у підсумку на 281 місці за активністю голосувань серед 425 колег по парламентському цеху.

Тарас Батенко – колишній член партії «Блок Петра Порошенка», а сьогодні голова політичної ради партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

Результативність голови підкомітету з питань нафтової, нафтотранспортної галузі та нафтопродуктозабезпечення Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки становить скоромні – 32.9% і це у підсумку також наприкінці третьої сотні нардепів за активністю.

Відкриває трійку аутсайдерів Наталія Кацер-Бучковська – член депутатської фракції Політичної партії «Народний Фронт».

Голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки зуміла провести всього 30% результативних голосувань. У підсумку це лише 294 позиція за активністю.

Ігор Гринів – член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка».

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку провів лише 29.6% результативних голосувань.

Найгіршим законотворцем серед представників Львівщини став «легендарний» активіст Євромайдану Володимир Парасюк.

Член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції не голосував 1737 разів. Законотворча ж активність пана Володимира сягла лише 22.4% зі 100 необхідних.

Варто зауважити, що від початку каденції, за даними реєстрації Володимира Парасюка за допомогою електронної системи, він був присутній лише на 92 пленарних засіданнях Ради, і відсутній 360 раз. Загалом законотворчість уродженця Жовківщини опинилася аж на 322 місці серед 425 народних обранців.

У 19 нардепів Львівщини справи із законотворчістю значно кращі. До п’ятірки законотворців-лідерів за показником результативних голосувань увійшли:

Роман Мацола – член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка».

Член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності здійснив 1723 результативних голосувань, що становить 77% від загальної кількості. За ефективністю голосувань він посідає 34 місце у парламенті.

Павло Костенко – політична партія «Об’єднання «Самопоміч».

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності здійснив 1880 результативних голосувань, що становить 84%. За підсумками ефективності голосувань серед усіх парламентарів посів 21 місце.

Трійку лідерів законотворців відкриває депутат «Народного фронту» Ігор Васюник, який здійснив 94.8% результативних голосувань.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту провів 2122 результативних голосувань. За підсумками ефективності голосувань серед 425 парламентарів Ігор Васюник посів 9 місце.

Віце-чемпіоном із законотворчості можна назвати Миколу Величковича – 98.8%.

Член фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму здійснив 2212 результативних голосувань.

За підсумками ефективності голосувань серед усіх парламентарів він посів 4 місце.

Лідером серед депутатів Львівщини став ще один «фронтовик» Михайло Бондар – 99.4%.

Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки не голосував лише 13 із 2239 разів.

За підсумками ефективності голосувань серед 425 парламентарів Михайло Бондар посів 2 місце.

Увесь список виглядає наступним чином. Натисніть на табличку для збільшення.

За фракціями найкращий відсоток результативності голосувань у представників «Народного фронту» – майже 66%.

Слідом за ними із 64% розташувалися представники партії «Самопомочі».

Замкнули трійку лідерів представники «БПП» із 46.5%.

Як відомо, 8-ма сесія VIII скликання Парламенту тривала із 6 лютого до 13 липня 2018 року. Протягом сесії було ухвалено 88 законів у цілому. У першому читанні – 49 законів, підтримано 37 постанов, а загалом ухвалено понад 157 колективних рішень українського парламенту.

Згідно з календарним планом, 9 сесія парламенту розпочнеться 4 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *