ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть Курси для українських та македонських військовослужбовців

Львівський портал

|

26 українських військовослужбовців та два македонці пройдуть у Львові курси з питань зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації. Тренінг стартує сьогодні і триватиме вісім днів на базі Академії Сухопутних військ ім. П.Сагайдачного.

Захід проводиться за ініціативи керівника Програми професійної підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні, апарату військового аташе Посольства Канади в України та департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

Як зазначив під час відкриття курсу директор департаменту преси та зв’язків зі ЗМІ МОУ Олександр Клубань, метою цього заходу є удосконалення професійних навичок військовослужбовців і працівників Міноборони та Збройних Сил України з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ.

«Ми проводимо такі заходи, щоби подивитися на скільки наші офіцери готові виконувати наші завдання за призначенням, у даному випадку офіцерів структур масових комунікацій, наскільки професійно вони можуть доводити до суспільства ті завдання, що покладені на Збройні Сили, розкривати проблеми і показувати перспективи нашого розвитку», – зазначив О.Клубань.

За його словами, це вже другий захід в Україні, який проводить канадський уряд. Перший тренінг відбувся торік в Національному університеті оборони України в Києві. Тоді перепідготовку пройшли більше 20 офіцерів і отримали сертифікати міжнародного зразка, які в подальшому дадуть можливість українським офіцерам використати свої знання та досвід в будь-якій країні, розповів Олександр Клубань.

«Сьогоднішній тренінг, який відбувається в стінах Академії Сухопутних військ, це другий наш спільний захід. Ми вже можемо оцінити ті здобутки, ту роботу даного проекту. Також ми вже можемо обговорити те, що вже зробили, намітити плани на майбутнє, визначитись з подальшими діями. Бо у нас ще один такий захід планується у наступному році. Тобто крок за кроком ми удосконалюємо нашу інформаційну складову», – зазначив директор Департаменту преси та зв’язків зі ЗМІ МОУ.

«Цьогоріч ми залучили до курсів не лише молодих фахівців, які закінчили військові заклади і прийшли працювати в інформаційній структури, а й тих офіцерів, які мають базову військову освіту, працюють в Збройних Силах, але ми розглядаємо їх на призначення на посади саме в інформаційні структури. Тут зібрані керівники усіх медіа центрів семи регіональних збройних сил України, які можуть не лише підвищити свою кваліфікацію, взнати щось нове, але й поділити досвідом нашої роботи», – додав О.Клубань.

Водночас як розповів військовий аташе Канади, полковник Ерні Руміллер, лекції офіцерам читатимуть два викладачі з Канади, один з США та один з України.

«Наші країни давно уже співпрацюють. Спільно ми виконували військові завдання у Косово та Афганістані. Українська сторони звернулася до нас з проханням допомоги їм у підготовці українських офіцерів в інформаційній сфері. Власне ми проводимо мовні курси та курси з підготовки для офіцерів, які займатимуть керівні посади. Протягом останніх кількох років ми підготували більше тисячі українських офіцерів як на території України, так і в Канаді. Власне на курсах в Канаді ми підготували трьох українських офіцерів протягом останніх трьох років. Цей курс триває рік часу, тобто щороку ми готували одного офіцера. Підготовка українських офіцерів перевищила наші сподівання і наші вимоги. Вони надзвичайно добре себе проявили. Якщо Україна захоче продовжити співпрацю, ми і надалі готуватимемо українських офіцерів», – розповів Е.Руміллер.

На заняттях офіцери заслухають лекції на різноманітні теми, зокрема організація зв’язків з громадськістю та налагодження стосунків з цільовими аудиторіями; керівництво під час кризи; зв’язки з громадськістю під час військових операцій, миротворчих місій, стихійних лих та у мирний час; військове планування зв’язків з громадськістю. Лекції будуть чергуватися з практичними заняттями, де офіцери тренуватимуться у підготовці та проведенні інтерв’ю, прес-конференцій та інших масових та індивідуальних заходів для преси.

Завершиться курс фінальною вправою, де розігруватиметься правдоподібний сценарій, узятий із особистого досвіду інструкторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *