ОСТАННІ НОВИНИ

Яких реформ вимагають українці. Опитування

Наталя Дуляба

|

На третьому році великої війни абсолютна більшість українців вважає боротьбу з корупцією найбільш важливою реформою в Україні. Наступними за значенням йдуть реформи у сфері нацбезбеки й оборони, а також судова. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» 24-29 вересня.

Так, 74% респондентів під час дослідження назвали боротьбу з корупцією як найбільш важливу реформу в Україні.

Реформи у сфері національної безпеки, оборони та судової системи також отримали по 36% підтримки, тоді як реформи поліції та митниці є пріоритетними лише для 10% респондентів.

Найкраще опитані українці оцінили проведення реформи цифрової трансформації: повністю або скоріше задоволені нею 66% респондентів; ще 20% незадоволені. 13% опитаних було важко відповісти.

Підтримкою гендерної рівності задоволена половина громадян, незадоволені близько 30%. Ще 21% не визначились з відповіддю.

Реформа національної безпеки продемонструвала баланс: 46% задоволених і 47% незадоволених, ще 7% не визначилися.

Реформою поліції незадоволені 57% опитаних, однак 40% мають протилежну думку. Митною реформою задоволені 30% респондентів, тоді як 56% – ні, ще 15% не визначилися.

Найнижчу оцінку отримала судова реформа (нею невдоволені 73% українців і лише 21% задоволених) та антикорупційна (84% незадоволених і 15% задоволених).

Говорячи про допомогу для України, громадяни вважають, що ЄС слід першочергово звернути увагу саме на боротьбу з корупцією (62%), потім йдуть допомога деокупованим територіям (43%), підтримка у розслідуванні воєнних злочинів (38%) та забезпечення справедливого правосуддя (31%).

Довідково: опитування проводили 24-29 вересня 2024 року методом телефонного інтерв’ю серед респондентів віком 18+ в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка становить 2000 респондентів, похибка – не більше 2,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *