ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на фронті відбулось понад 200 боєзіткнень, – Генштаб

Олег Дерев'янко

|

Почалась 969 доба повномасштабного вторгнення рф в Україну. Російські окупанти продовжують наступати на Донбасі, загалом за минулу добу на фронті відбулося 202 боєзіткнень. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 19 жовтня.

За уточненою інформацією, рашисти завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, застосувавши три ракети, а також завдав 64 авіаційних ударів, зокрема скинув 91 керовану авіабомбу.

Крім цього, здійснили понад три з половиною тисячі обстрілів, з них 78 – із реактивних систем залпового вогню, та залучили для уражень більш як 1400 дронів-камікадзе.

Окупанти завдавали авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Олександрівка та Локня Сумської області; Пискунівка, Переїзне, Званівка, Іванопілля, Торецьк, Звірове, Вознесенка, Курахове, Олександропіль, Курахівка, Піщане, Покровськ та Шахтарське Донецької області; Алісівка Харківської області; Ольгівка Херсонської області.

Три удари по районах зосередження особового складу й ОВТ окупантів завдали за минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони, до того ж уражено три гармати на вогневих позиціях та ще один важливий об’єкт окупантів.

На Харківському напрямку війська рф чотири рази проводили наступальні дії в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу досягла 23. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 14 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського.

На Краматорському напрямку три спроби загарбників просунутись уперед поблизу Часового Яру, Предтечиного та Ступочок українські воїни зупинили. Ситуація контрольована. Рашисти діяли за підтримки авіації – били КАБами у районі Никифорівки.

На Торецькому напрямку за підтримки бомбардувальної авіації загарбники сім разів атакували у районах Торецька та Деліївки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 35 атак за минулу добу. Війська рф намагалися просунутись неподалік Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів. В районах населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка окупанти 55 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку українські оборонці зупинили 10 атак рашистів в районі Новоукраїнки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони в районах Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку шість марних спроб захопити позиції українських захисників за минулу добу здійснили окупанти.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.

«Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де противник за минулу добу завдав 36 авіаударів, застосувавши 54 керовані авіабомби; до того ж росіяни здійснили понад 200 обстрілів», – кажуть у Генштабі.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1380 осіб. Крім того, українські воїни знешкодили вісім танків, 19 бойових броньованих машин, 15 артилерійських систем, 78 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три крилаті ракети, 38 автомобілів та 25 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *