ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 25% українських біженців у ЄС не планують повертатися в Україну, – опитування

Маркіян Рой

|

Близько 25% опитаних українських біженців у країнах Європейського Союзу не планують повертатися додому в довгостроковій перспективі. Про це свідчать результати опитування мюнхенського Інституту економічних досліджень ifo, передає hromadske.

Так, близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну, щойно там знову стане безпечно.

Ще 4% українців планують повернутися найближчим часом, попри ситуацію з безпекою, а майже 11% уже повернулися в Україну. 25% планують залишитись у країнах ЄС.

«Наші результати показують, що хоча багато українських біженців досі хочуть повернутися до своєї країни, для більшості перебіг війни є вирішальним фактором», — зазначила дослідниця міграції ifo Івон Гізінг.

Дослідниця вказує, що чим довше триває війна, тим більше людей говорять про майбутнє за межами України.

Так, відразу після виїзду з країни лише 10% українців заявили, що хочуть оселитися за межами України в довгостроковій перспективі. При цьому майже 60% біженців хотіли повернутися в Україну, щойно зможуть знову відчути себе в безпеці.

У Центрі міграційних досліджень кажуть, що згодом цей показник різко почав знижуватись у середньому на 4,7% за 100 днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *