ОСТАННІ НОВИНИ

У вересні росіяни в Україні вбили понад 200 цивільних людей, ще 1220 – поранені

Наталія Жолинська

|

У вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних осіб та 1220 отримали поранення, серед них дев’ять загиблих дітей та 76 поранених, що становить найбільшу кількість жертв серед цивільного населення (загиблих і поранених) у 2024 році. Про це повідомила моніторингова місія ООН з прав людини в Україні.

 

До такої кількості жертв, як зазначили в моніторинговій місії, призвели ракетні атаки по території всієї країни та використання авіабомб, особливо у Харкові та Запоріжжі. 

Крім цього, поблизу лінії фронту на атаки з використанням БпЛА теж припала значна частина жертв. Зокрема, на контрольованій урядом території Херсонської області половина жертв серед цивільних була спричинена саме атаками російських безпілотників. Дрони також завдавали шкоди цивільним особам в окупованих Донецьку та Горлівці (Донецька область). 

Переважна більшість втрат серед цивільних осіб (92%) та пошкоджень освітніх і медичних закладів (96%) цьогоріч у вересні відбувалися на території, контрольованій Україною. Та щонайменше 30 атак пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території Україні та 5 на ТОТ України). 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *