ОСТАННІ НОВИНИ

В Яворівському нацпарку влаштували фотополювання на тварин

Наталя Дуляба

|

У Яворівському національному природному парку завершили приховану фотозйомку і показали тамтешніх тварин.

«Завершився літній моніторинг ссавців 2024 року за допомогою фотопасток з подальшим їхнім зняттям та підготовкою відповідних фото- і метаданих. За підсумками моніторингу зафіксовано такі види ссавців: сарна європейська; олень шляхетний; лось європейський; свиня лісова; лис рудий», – розповідають у Яворівському нацпарку.

Науковці кажуть, що за останній рік у національному парку побільшало вищезгаданих видів ссавців.

Ось які тварини з Яворівського нацпарку «попались» на фото:

Додамо, що в Яворівському національному природному парку можна побачити найрізноманітніші види птахів як у лісах, так і на водоймах. Серед рідкісних – сова довгохвоста, орлан-білохвіст, шуліка чорний, підорлик малий, тетерук та орябок, лелека чорний. Тому тут влаштовують birdwatching – спостереження за птахами з бінокля.

Також у лісах є чимало видів великих ссавців. Найпоширенішими є сарна європейська, свиня дика, козуля, кабан, куниця лісова, борсук, заєць сірий та лисиця. Серед рідкісних: лось європейський, олень шляхетний, горностай, тхір звичайний, видра річкова.

Також в озерах та річках Яворівському нацпарку водяться риби і земноводні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Яворівський національний парк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *