ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині оператор БпЛА наводив російську артилерію на свою бригаду ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали 22-річного оператора безпілотних систем, який під час боїв за Часів Яр наводив ворожу артилерію на свою бригаду ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорькому напрямку. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

За даними слідства, фігурант потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські коментарі в російських Телеграм-каналах, де підтримував війну РФ проти України. 

Зокрема, у 2023 році контрактник був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ – Дмитром Сороколєтовим. 

За матеріалами справи, зрадник «зливав» російському спецслужбісту локації свого підрозділу БпЛА, який займався коригуванням вогню по окупантах, що атакували Часів Яр. Загарбники планували використати цю інформацію для ударів по позиціях українських дронщиків, які заважали прориву російських військ до міста.

Окрім цього, зрадник намагався передати окупантам координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру. Правоохоронці затримали російського агента завчасно та під час обшуків вилучили у нього мобільні телефони із доказами роботи на росіян.  

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *