ОСТАННІ НОВИНИ

У Хмельницькому після побиття у гуртожитку студенту видалили селезінку. Омбудсмен відреагував

Олег Дерев'янко

|

15-річному першокурснику Вищого професійного училища №11 у Хмельницькому, який потрапив у реанімацію після побиття у гуртожитку, видалили селезінку. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Міністерства освіти, щоб там розслідували недбалість працівників училища. Про це повідомив посадовець у власних соцмережах.

За словами омбудсмена, його представниця у Хмельницькій області Оксана Кізаєва поспілкувалася з директором училища, де побили хлопця. Той розповів, що навчальний заклад не має власного гуртожитку, тому на підставі договірних відносин користується приміщенням іншого гуртожитку, де й трапився інцидент.

Відтак саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотриманням дисципліни. Однак чергування працівників у гуртожитку здійснюється відповідно до графіка з 18:00 до 22:00, а студента побили близько 23:00.

Про побиття стало відомо від іншого студента, який розповів працівникам училища. Постраждалому в лікарні видалили селезінку.

Лубінець каже, що скерував запити до поліції у Хмельницькій області та Міністерства освіти та науки, щоб там провели службове розслідування щодо недбалості працівників училища, які не забезпечили належний рівень безпеки учня.

Крім того, запит отримає і Національна соціальна сервісна служба, яку Лубінець просить вжити невідкладних заходів реагування.

Нагадаємо, у Хмельницькому 15-річний першокурсник Вищого професійного училища №11 потрапив у реанімацію після побиття його 17-річним третьокурсником.

За фактом побиття поліція відкрила кримінальне провадження. Мати хлопця заявила, що в нього систематично вимагали гроші.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *