ОСТАННІ НОВИНИ

Оркестр Львівської філармонії розпочав своє турне в Англії

Маркіян Рой

|

З 6 жовтня по 11 жовтня Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії вирушає у гастрольний тур містами Англії. Минуло вже три концерти. Під час першого з них музиканти виступили у одному із найвизначніших концертних залів Англії – Кедоґен-Голлі. Про це повідомили в пресслужбі філармонії.

У пресслужбі оркестру так прокоментували цю подію: «Історичний вечір у Лондоні. Раді бути тут, звучати і представляти Україну на світовій сцені».

Цього разу колектив презентує українську музику в контексті європейської та світової спадщини. Серед знакових творів, спеціально обраних для репертуару турне — увертюра «Сорока-злодійка» Джоаккіно Россіні, Камерна симфонія для флейти та струнних Євгена Станковича, Симфонія № 4 Яна Сібеліуса, Концерт для віолончелі з оркестром Едварда Елгара, Концерт для віолончелі та скрипки з оркестром Йоганнеса Брамса, Симфонія № 2 Людвіга ван Бетховена, «Слов’янські танці» Антоніна Дворжака.

Диригентом турне є всесвітньо відомий американець українського походження Теодор Кухар. Солюють Михайло Сосновський (флейта), Іржі Барта (віолончель, Чехія) та Оксана Гретчин (скрипка).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *