ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала ще двох коригувальників ФСБ, які наводили російські ракети на Дніпропетровщину

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали двох російських агентів, які коригували ворожі удари по військових та цивільних об’єктах Дніпропетровщини. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Раніше контррозвідники затримали 6 учасників мережі, які коригували комбіновані удари по регіону. Основними цілями були об’єкти військової та критичної інфраструктури.

Наразі затримали ще двох агентів цієї групи.

«Ними виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра. Агенти діяли окремо один від одного, але «замикалися» на спільного російського куратора, що координував підривну діяльність усієї мережі», – йдеться в повідомленні.

За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об’єктах Укрзалізниці, які задіяні у переправленні бойової техніки та боєприпасів на фронт. Також зловмисники відслідковували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

Щоб отримати розвіддані ворожі поплічники об’їжджали вулиці обласного центру та прилеглих територій, де фіксували «потрібні» об’єкти. У подальшому агенти готували «звіти», які відправляли фсб у вигляді геолокацій потенційних цілей з їх детальним описом.

Обидвох фігурантів затримали за місцем проживання. Під час обшуків правоохоронці виявили у зрадників мобільні телефони з доказами шпигування для Росії. Чоловіку та жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (держзрада). Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *