ОСТАННІ НОВИНИ

Ватажку «днр» Пушиліну оголосили нову підозру

Маркіян Рой

|

Так званому голові «днр» Денису Пушиліну заочно повідомили про чергову підозру в організації примусової мобілізації громадян України на тимчасово окупованій території Донецької області. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, 19 лютого 2022 року «голова днр», вступивши у змову з вищим політичним керівництвом держави-агресора, оголосив загальну мобілізацію чоловіків на тимчасово окупованій території Донецької області. З метою ведення агресивної війни і встановлення контролю над населеними пунктами він підписав низку юридично нікчемних «указів». Для збільшення чисельності окупаційних військ підозрюваний підняв граничний вік для призовників з 55 до 65 років.

На виконання «указу» ватажка псевдореспубліки підпорядковані йому співробітники «військоматів» залякують громадян України кримінальною відповідальністю за відмову воювати проти нашої держави. Таким чином учасники НЗФ зібрали війська для повномасштабного вторгнення в Україну у складі регулярної армії рф.

Дії підозрюваного є порушеннями вимог Женевської та Гаазької Конвенцій.

Так званому очільнику «днр» заочно повідомлено про нову підозру. Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 27 грудня 2023 року «голову днр» заочно засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність і призначено покарання у виді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У жовтні Пушиліну та його спільникам оголосили підозру за депортацію 31 української дитини до Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *