ОСТАННІ НОВИНИ

Помер професор Львівського університету Степан Позняк

Наталія Жолинська

|

На 82 році життя відійшов у вічність заслужений професор Львівського університету, завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів географічного факультету Степан Позняк. Про це повідомили у пресслужбі вищого навчального закладу.

Парастас відбудеться 3 жовтня о 19:00 в каплиці Різдва Хрестителя Господнього Йоана (Львів, вулиця Пекарська, 52). Поховають професора 4 жовтня в рідному селищі Олесько, що на Львівщині. 

Довідка.  

Степан Павлович Позняк – відомий вчений-ґрунтознавець, доктор географічних наук, організатор і багаторічний завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, Заслужений діяч науки і техніки України. 

Професор 27 років очолював кафедру ґрунтознавства і географії ґрунтів, сформував наукову школу генетичного ґрунтознавства, виховав цілу плеяду вчених-ґрунтознавців, які продовжують його справу. Під науковим керівництвом Степана Позняка захищено дев’ять докторських і 21 кандидатську дисертації. 

Окрім цього, в його творчому доробку майже 400 опублікованих наукових праць, у тому числі 26 монографій. Він створив перший україномовний підручник «Ґрунтознавство і географія ґрунтів» (у двох томах), п’ять навчальних посібників. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *