ОСТАННІ НОВИНИ

Жодних угод про обмін дітьми між Україною та росією не було, – Лубінець

Олег Дерев'янко

|

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець спростував повідомлення про те, що Катар оголосив про угоду з Україною та росією щодо обміну тринадцятьма дітьми. Про це він написав у власних соцмережах.

«В одному з іноземних медіа поширилася інформація, що Катар нібито оголосив про угоду з Україною та Росією про обмін дітьми. Насправді жодної угоди ніхто не укладав. Це виглядає, як відверте просування російських наративів», – йдеться у повідомленні.

За його словами, Катар виступає посередником саме у поверненні незаконно депортованих та примусово переміщених українських дітей.

Водночас Україна не викрадала і не утримує російських дітей на своїй території, не перешкоджає в їх поверненні в росію, якщо вони перебувають на нашій території.

«Міжнародне гуманітарне право не передбачає такого процесу як обмін дітьми. До якого цинізму треба дійти, щоб запропонувати подібний механізм повернення українських дітей з депортації?», – додав Лубінець.

Він закликав українських та іноземних журналістів «не поширювати чергову російську пропаганду та звертатися до офіційних джерел».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *