ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік

Олег Дерев'янко

|

Кабінет міністрів України схвалив проєкт державного бюджету на 2025 рік, основними пріоритетами якого стануть оборона та безпека країни. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, рівень доходів очікується на рівні 2 трлн гривень, а видатки бюджету – на рівні 3,6 трлн гривень.

Пріоритетним напрямом бюджету є фінансування оборони та безпеки.

«Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони», – зазначив Шмигаль.

На соціальний захист передбачено понад 400 млрд грн. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. Також 211 млрд грн спрямують на охорону здоров’я, а майже 170 млрд грн – на освіту.

Додатково підтримуватимуть регіони та бізнес через дотації, субвенції, програми пільгового кредитування і гранти. Продовжать фінансувати гуманітарне розмінування та програму «єОселя».

«Новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики», – резюмував прем’єр-міністр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне/Слово і діло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *