ОСТАННІ НОВИНИ

У Курській області росіяни почали наступати, але серйозних успіхів у них немає, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни почали свої «швидкі наступальні дії» в Курській області РФ, проте поки не досягли якихось серйозних результатів. Про це він сказав під час зустрічі на Ялтинській європейській стратегії, передає Українська правда.

«В Курському напрямку росіяни почали свої швидкі наступальні дії, хочуть застосовувати там близько 60-70 тисяч людей. Нам відомо про десь біля 40 тисяч, які там перебувають. Вони хотіли швидких проривів… Вони це роблять, успіхів серйозних ми поки що не бачимо. Наші військові героїчно тримаються і роблять усе що потрібно для інших кроків наших, військово-політичних», – зазначив глава держави.

Зеленський розповів, що наслідком операції в Курській області стало зменшення кількості обстрілів на Донбасі.

«Останній тиждень потрішки вирівнюється ситуація на Покровському напрямку. Це паралельні речі щодо ситуації в Україні, або частина нашої операції на території ворожій в Курській області. Це пов’язані речі. Наприклад, ми можемо побачити, що застосування кількості снарядів на Донбасі, на тому ж Покровську до початку Курської операції був 1 до 12 … сьогодні 1 до 2,5. Це поки не вирівнялося, нам поки потрібно більше зброї ніж росіянам», – сказав президент.

Нагадаємо, 11 вересня ситуація на лівому фланзі українського угрупування у Курській області погіршилась. Росіяни розпочали штурм.

Відтак війська РФ розпочали активні штурмові дії, перенаправили бронетехніку спершу через річку Сейм, а згодом й через інші дрібніші річки.

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни почали контрнаступальні дії в Курській області, частину якої утримують українській військові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Telegram/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *