ОСТАННІ НОВИНИ

Ще 49 українців повернулись в Україну із російського полону

Наталія Жолинська

|

У п’ятницю, 13 вересня, Україна повернула із російського полону 49 українців та українок. Серед них  частина захисників «Азовсталі». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Україна повернула додому воїнів Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільних людей.

Зокрема, Ленію Умєрову – дівчину, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити частину захисників і захисниць «Азовсталі». Повернувся з полону й військовий медик Віктор Івчук.

«Я дякую всій нашій команді, яка забезпечує звільнення полонених і заручників із російської неволі. І окремо хочу відзначити кожен наш, український, підрозділ, який поповнює обмінний фонд для нашої держави. Всі наші воїни, які беруть у полон російського окупанта, усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних», – зазначив президент України.  

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів: восьмеро представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та «Азовсталі» з Нацгвардії. Решта семеро цивільні.

Фото: Володимир Зеленський

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *