ОСТАННІ НОВИНИ

Українські пілоти вперше опановуватимуть F-16 в Румунії, – ЗМІ 

Наталія Жолинська

|

Українські льотчики прибули в Румунію для опанування винищувачів F-16 «кілька днів тому» та вже розпочали навчання. Про це пише Європейська правда з посиланням на румунський телеканал Digi24.

Як наголошує Digi24, українці вперше опановуватимуть західні винищувачі в Румунії. 

За інформацією телеканалу, група льотчиків прибула “лише кілька днів тому” і вже почала навчання на авіабазі Борча, що в повіті Келераш. Це не навчальний центр, відкритий у листопаді 2023 року, де проходили навчання румунські пілоти.

Припускається, що вже в жовтні українці почнуть льотні навчання.

Румунське видання наголошує, що льотчики з України будуть пілотувати навчальні F-16, надані Румунії Нідерландами. Це має зняти занепокоєння через погрози Росії знищувати літаки НАТО, які полетять до України.

«У середньому підготовка пілотів на літаках F-16 займає шість місяців, тому ми очікуємо, що пілоти, які нещодавно прибули до Румунії, повернуться в Україну на початку наступного року», – йдеться в публікації. 

Дотепер про навчання українців у Румунії на F-16 не повідомлялось. Та ще минулого місяця Румунія офіційно спростовувала, що таке навчання відбувається.

Також міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про початок навчання українських льотчиків на F-16 у Румунії після телефонної розмови з румунським мінстром оборони Анджелом Тилваром. 

«F-16 в українському небі теж стане більше: група наших пілотів вже проходить підготовку в Румунії», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *