ОСТАННІ НОВИНИ

ППО збила над Україною 44 «Шахеди», ще чотири – залишаються в україському просторі 

Наталія Жолинська

|

У ніч на четвер, 12 вересня, в результаті протиповітряного бою сили ППО збили над територією України 44 ударних БпЛА. Станом на 9:00 чотири російські безпілотники досі перебувають в повітряному просторі України. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Загалом окупанти атакували Україну 69 засобами повітряного нападу, зокрема: 

  • двома балістичними ракетами «Іскандер-М» (вдарили по Чернігівщині); 
  • однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69; 
  • двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3; 
  • 64 ударними БпЛА типу «Shahed».

В результаті протиповітряного бою у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях збито 44 ударних БпЛА.

Три російські безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила). Чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, продовжується бій.

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Російські війська випускали дві «Іскандер-М» із Курської області (РФ), ракету Х-59/69 із Брянської області (РФ), ракети Х-22/32 – із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку о. Зміїний, «Шахеди» – із Курська, Єйська (РФ) та Чауди (Крим).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *