ОСТАННІ НОВИНИ

Ексзаступниця голови Волинської ОВА організовувала втечі ухилянтам за кордон

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали колишню заступницю голови Волинської ОВА, яка допомагала військовозобов’язаним чоловікам втекти за кордон під виглядом водіїв гуманітарних вантажів. Їй та її спільникам повідомили про підозру. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За матеріалами справи, до організації оборудки причетна ексзаступниця голови Волинської ОВА. Під час перебування на цій посаді фігурантка налагодила механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів. Вартість такої «послуги» становила до п’яти тисяч доларів з одного клієнта.

Для втілення задуму організаторка залучила директора місцевого благодійного фонду, який влаштовував військовозобов’язаних водіями міжнародних рейсів. У такий спосіб персональні дані військовозобов’язаних вносили до інформаційної системи «Шлях», що дозволяло їм виїхати за кордон під виглядом волонтерів. Також фігурантка залучила ще сімох спільників для пошуку потенційних клієнтів та передачі грошей.

Відтак правоохоронці затримали організаторку. Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучили мобільні телефони та ноутбуки із доказами незаконної діяльності.

Наразі ексчиновниці та її спільникам повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: 

  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); 
  • ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ, вчинене групою осіб за попередньою змовою); 
  • ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене злочинною організацією).

Організаторці та її спільникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Експосадовиця перебуває під вартою. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *