ОСТАННІ НОВИНИ

У військовому ліцеї НАСВ відбулося урочисте відкриття навчального року та презентація стінопису

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 2 вересня, у військовому ліцеї Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося урочисте відкриття нового навчального року та презентація муралу «Вони вистояли, щоб ми перемогли!». Про це повідомив очільник вишу Павло Ткачук.

На урочистостях були присутні представники місцевої влади, зокрема очільник Львівської ОВА Максим Козицький, виконувач обов’язків голови Львівської облради Юрій Холод, мер міста Червоноград Андрій Залівський та голова Червоноградської районної ради Андрій Дяченко, а також батьки ліцеїстів.

«Військовий ліцей у м. Червоноград – це не просто навчальний заклад, це місце, де формується нове покоління захисників України. Ви, дорогі ліцеїсти, обрали шлях служіння своїй Батьківщині, і я впевнений, що ви гідно його пройдете. Бажаю вам успіхів у навчанні, сил і наснаги для нових звершень. Пам’ятайте, що знання, здобуті сьогодні, є запорукою нашого спільного майбутнього», – зазначив Ткачук.

Стінопис відображає історичних та сучасних українських воїнів, символізуючи незламність українського народу. Лівий бік муралу присвячений постатям князя Лева Даниловича, гетьмана Петра Сагайдачного та Євгена Коновальця. Правий бік присвячений сучасним героям: лейтенанту Віталію Габіцькому та курсантці Єлизаветі Козак.

Проєкт реалізували завдяки підтримці місцевої влади та благодійників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *