ОСТАННІ НОВИНИ

Білий дім передав Конгресу засекречену доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Адміністрація Джо Байдена нібито надіслала у Конгрес довгоочікувану засекречену доповідь, де пояснює свою стратегію щодо російсько-української війни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на три анонімні джерела, пише Європейська правда.

Йдеться про документ, вимогу щодо підготовки якого включили у багатостраждальний пакетний законопроєкт з 60 млрд доларів допомогу для України, суперечки довкола якого тривали з минулої осені і який врешті ухвалили у квітні. Початково терміном подання доповіді про стратегію вказали червень.

Помічник одного з членів Конгресу сказав, що там отримали доповідь у понеділок і ще не знайомилися з документом.

Ще двоє джерел також підтвердили, що документ отримали.

Через значну затримку доповіді після того, коли минув крайній термін, деякі республіканці почали казати, що розчаровані і можуть заблокувати подальші ініціативи на фінансування підтримки України.

Cенатор Джим Ріш, очільник сенатського комітету із закордонних справ, у серпні коментував ситуацію з доповіддю і казав, що виступає за підтримку України, але «не сліпу».

«Ще від перших днів війни Путіна проти України ми просили адміністрацію Байдена-Гарріс подати стратегію того, як США і союзники можуть допомогти Україні перемогти. Коли вони не відреагували на прохання, ми прописали у законі те, що така стратегія має бути надана Конгресу. Крайній термін минув, а відповіді не надійшло. Президент Байден і віцепрезидентка Гарріс мають надати цю стратегію не лише нам, але й американському народу, а відсутність їхньої реакції дозволяє припускати, що у них такох стратегії немає, або вони бояться показати її»,  – коментував Ріш.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *