ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський поїде у Німеччину на зустріч «Рамштайну», – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Президент України Володимир Зеленський здійснить візит до Німеччини у п’ятницю, 6 вересня. Він візьме участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України «Рамштайну». Про це повідомляє hromadske з посиланням на німецьке видання Spiegel.

Мета такого візиту – описати серйозність ситуації на полі бою в Україні. Очікується, що глава української держави також проситиме і надалі постачати необхідне озброєння для Сил оборони, зокрема, ракети дальньої дії і більше засобів протиповітряної оборони.

Як пише Spiegel, досі атмосфера в Рамштайні була радше робочою, але візит Зеленського, ймовірно, додасть зустрічі політичного забарвлення.

Також увечері 5 вересня планується зустріч міністрів оборони України та Німеччини Рустема Умєрова та Бориса Пісторіуса. Вони, імовірно, обговорюватимуть питання подальшої допомоги з боку Берліну з огляду на складну бюджетну ситуацію.

Зазначимо, що це буде вже 24 зустріч. Контактна група з питань оборони України (формат «Рамштайн») обʼєднує понад 50 країн, які координують постачання зброї Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *