ОСТАННІ НОВИНИ

В Яремче водія туристичного автобуса під час рейсу забрали працівники ТЦК

Наталія Жолинська

|

У п’ятницю, 30 серпня, у Яремче Івано-Франківської області правоохоронці та працівники ТЦК затримали другого водія туристичного автобуса із Полтавщини, у якому перебували 50 людей. Про це пише Суспільне.

За словами однієї з туристок Юлії, працівники ТЦК разом з поліцейськи затримали водія близько 8 години ранку. У автобусі їхало 50 людей, з яких восьмеро – діти.

«Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти, у туалет, під’їхала поліція разом із працівниками Надвірнянського районного ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра (31 серпня – ред.) вранці. Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК», розповіла жінка. 

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати будь-які питання з цього приводу, порадивши написати інформаційний запит до Сухопутних військ ЗСУ. 

Юрист Дмитро Моргун зазначив, що затримувати водія та забирати його з робочого місця поліція і ТЦК не мали підстав. Цими діями вони порушили конституційне право на виконання трудових обов’язків та перевищили свої службові повноваження. Відтак правоохоронці можуть кваліфікувати цю справу за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України незаконне позбавлення волі та перевищення влади або службових повноважень. 

Інший водій автобуса Олександр розповідає, що самих же пасажирів автобуса пообіді пересадили на місцевий транспортний засіб. Нині водій, якого затримали, перебуває в Івано-Франківську та проходить військово-лікарську комісію.  

Оскільки його колегу затримали, то пасажирів до Полтави він повезе самостійно у суботу, 31 серпня. За його словами, на таку відстань супроводжувати має ще один водій. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *