ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни атакували Україну 69 «Шахедами» та трьома ракетами 

Наталія Жолинська

|

У ніч на середу, 21 серпня російські війська атакували Україну авіаційною ракетою Х-59/Х-69, двома ракетами «Іскандер-М» та 69 безпілотниками. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. 

Загалом війська Повітряних Сил виявили в українському просторі 72 повітряні цілі, з яких збили 51: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. 

Решта 16 безпілотників локаційно втрачено. У Повітряних Силах припускають, що імовірно вони упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється. 

Крім того, українські війська зафіксували перетин російським ударним дроном державного кордону з Республікою Білорусь на Чернігівщині, ще один БпЛА повернувся у Бєлгородську область. 

«Станом на 11:15 один ворожий безпілотник знаходиться в повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває», – зазначив Микола Олещук. 

Окупанти здійснювали пуски ракет із Воронезької, Курської областей, «Шахедів» – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ (РФ). Повітряний напад противника відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *