ОСТАННІ НОВИНИ

Лукашенко заявив, що Україна порушила повітряний простір Білорусі та пригрозив відповіддю

Олег Дерев'янко

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що Україна буцімто порушила повітряний простір країни, але всі цілі збила білоруська протиповітряна оборона. Про це повідомляє hromadske з посиланням на його доповідь.

За словами Лукашенка, ввечері 9 серпня війська країни перевели у підвищену бойову готовність. Каже, що вилетіли літаки, гелікоптери, підготували й реактивні системи залпового вогню.

Він стверджує, що на висоті 1,5 кілометра та дальності 6,5 кілометра сили ППО країни знищили кілька цілей над територією Білорусі. Триває пошук того, що було знищено.

«Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники, порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі», – заявив самопроголошений лідер та додав, що решту цілей збили над рф.

Лукашенко доручив Міністерству оборони та військовому командуванню провести заходи для того, щоб надійно убезпечити державу.

«Навіщо це Україні, я не розумію. Нам треба розібратися. Але ми, як я казав, чітко визначалися з ними та довели до них цю інформацію, що без відповіді будь-які провокації не залишаться», – сказав він.

Він також додав, що такими діями українці буцімто показали, що «ні до якого миру вони не готові». Лукашенко згадав і про бойові дії в Курській області – каже, начебто ЗСУ просунулися на 30-35 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *