ОСТАННІ НОВИНИ

Для атак по Україні росіяни почали застосовувати економ-версію «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 31 липня, під час однієї з найбільших дронових атак по Україні російські окупанти застосували безпілотник типу «Гербера», який є дешевшою версією «Шахеда». Про це повідомив радник керівника Офісу президента Владислав Власюк.

«Особливість сьогоднішньої шахедної ночі – це обережне, обмежене використання дрона нового типу “Гербера”. На молекули ще не розібрали, але виглядає як економ-версія “Шахеда”. Фанера замість композиту, мінімум компонентів, все той же дешевий made in China (зроблено в Китаї, – ред.)», – сповістив він.

Водночас ексречник Повітряних Сил Юрій Ігнат зі свого боку додав, що українські військові не вперше збивають дрони невстановленого типу.

«Імовірно, що і цієї ночі серед уламків шахедів будуть знайдені ударні БпЛА інших типів. Це нічого не змінює, все треба знищувати усіма доступними засобами, головне – ефективно та раціонально», – відзначив Юрій Ігнат.

Один із російських дронів, збитих у ніч на 31 липня, фото Юрія Ігната

За його словами, для нічних атак по Україні російські війська передусім застосовують «Шахеди 136/131» і запускають хибні цілі, аби обманути ППО. Втім окупанти теж постійно вдосконалюються, тож іноді у небі можуть з’являтись невідомі досі безпілотники.

Ідентифікувати, який саме дрон вдалося збити, можна лише після дослідження уламків. А під час безпосереднього протиповітряного бою уночі тип цілі визначаються за її параметрами: висота, швидкість тощо, а також за візуальними та акустичними даними.

Нагадаємо, у ніч на 31 липня російські окупанти здійснили одну з найбільш масованих дронових атак, запустивши по Україні 89 «Шахедів». Ціллю була Київська область. ППО збила всі ворожі безпілотники.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *