ОСТАННІ НОВИНИ

Немає можливості збивати «Шахеди» над Україною, – прем’єр Румунії

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, коментуючи падіння уламків російських безпілотників на румунську територію, пояснив, що його країна не має можливості збивати ці дрони над Україною, повідомляє Європейська правда.

Румунського прем’єра попросили прокоментувати ситуацію з російськими безпілотниками, фрагменти яких знаходили на території Румунії останніми ночами.

«Для того, щоб збити їх, ми повинні відкрити вогонь по українській території, а я вважаю, що це ще не дозволено, я не чув про жодне рішення з цього питання», – пояснив він.

Чолаку сказав, що, за даними повітряної розвідки, російські дрони біля кордону з Румунією в районі Дунаю зазвичай збиває українська сторона.

«Досі для румунів немає жодної небезпеки у цьому районі», – впевнений голова румунського уряду, додавши, що після попередніх інцидентів були вжиті заходи безпеки та посилене патрулювання повітряного простору.

Нагадаємо, що 25 липня три російські «шахеди» під час атаки на Україну перетнули державний кордон з Румунією.

Через деякий час глава МЗС Румунії Лумініца Одобеску підтвердила, що уламки російських дронів були виявлені на румунській території.

У Північноатлантичному альянсі на тлі виявлених у Румунії фрагментів російського безпілотника заявили, що не мають інформації про «навмисний напад» на територію НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *