ОСТАННІ НОВИНИ

Орбан прилетів до Москви і заявив, що це «миротворча місія»

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вдень 5 липня прибув до Москви, його преслужба назвала поїздку «миротворчим» візитом. Про це повідомляє Європейська правда.

«Після Києва до Москви. Другий етап миротворчої місії», – заявив Орбан.

Варто зазначити, що на це фото пресслужба Орбана додала логотип угорського головування в ЄС, незважаючи на те, що в Брюсселі наголосили, що Орбан під час своєї поїздки представляє виключно власну країну.

За словами речника уряду Берталана Гаваші, Орбан прибув до Москви у рамках своєї «миротворчої місії» та зустрінеться з правителем Росії Володимиром Путіним.

Також журналісти відстежили, що літак Airbus 604, який угорський прем’єр часто використовує для поїздок за кордон, вилетів з Угорщини одразу після його ранкового інтерв’ю та приземлився у московському аеропорту «Внуково».

Перед вильотом Орбан в ефірі державному радіо заявив, що головування у Раді ЄС не дає Угорщині мандата для просування миру в Україні, але Угорщина може бути «гарним знаряддям у руках людей, які хочуть миру».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *